avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesirea din tara a mamei impreuna cu minorul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesirea din tara a mamei impreuna cu minorul incredintat ei spre crestere si educare

Buna ziua,

De curand am primit o oferta de munca cu relocare in strainatate. Mentionez ca sunt divortata din 2010 si am o fiica de 15 ani, care mi-a fost incredintata spre crester si educare, cu dreptul tatalui la legaturi personale cu minora.
In urma neintelegerilor aparute intre fiica mea si tatal ei, legatura lor a fost intrerupta in urma cu 2 ani, la alegerea ei.
Tatal plateste o pensie alimentara sub 25% din minimul pe economie, prin posta.
As vrea sa stiu daca pot sa ies legal din tara impreuna cu fiica mea, fara o aprobare a tatalui, date fiind conditiile de mai sus, (cunoscandu-l, stiu ca o aprobarea din partea lui nu ar fi posibila)

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 00:32, 27 Decembrie 2017
in mod normal ati putea iesi fara probleme, codul civil nou fiind aplicabil din 2011, fara efecte retroactive. traduceti sentinta de divort si legalizati-o in limba tarii unde trebuie sa mergeti, sperand ca veti da de oameni cu carte. interesant este faptul ca unei prietene divortate in 2009 in Grecia i s-a cerut acorudl expres a tatalui, nefiind suficienta sentinta. bafta multa!
Buna seara,
Din pacate NU
Dar daca se opune sa va dea acea aprobare va puteti adresa instantei care sa pronunte o sentinta care sa suplineasca acordul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul tatalui pentru iesirea din tara a copilului minor? danaru danaru Sunt divortata din 2010, am doi copii minori in intretinere, cu o hotarare de divort definitiva si irevocabila.... In vacanta de vara as pleca cu copiii in ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort la iesirea din tara cu un minor puimicc puimicc Documentandu-ma am vazut ca pentru a iesi din tara cu un minor, in urma divortului, avand o hotarare de divort definitiva si irevocabila, am nevoie de un ... (vezi toată discuția)
Am sau nu nevoie de acordul tatălui cand plac din tara Cristina Marcu Cristina Marcu Buna ziua.As vrea sa va intreb daca este obligatoriu ca tatăl copilului meu sa isi dea acordul ca eu sa plec cu copilul din tara.Noi am divorțat în 2006 ... (vezi toată discuția)