Buna ziua tuturor,o mica nelamurire am.Sotul meu avand o relatie cand avea 16 ani,nefiind copt la minte si nestiind sa se apere,a rezultat o fetita(care de fapt nu este a lui),intr-un cuvant l-a'' incaltat''.Cand s-a nascut fetita,familia ei(prietenei ei)l-au bagat in sperieti si l-au facut sa-si dea acordul de tata al copilului.El a plecat de la dansa ,iar ea l-a dat la abandon de familie dupa 4 ani.Acum plateste pensie alimentara.Sotul vrea sa stie cum poate redeschide acest caz ,daca deja a fost finalizat si cum poate cere din nou TEST PATERNITATE.
puteti sa cereti si parerea unei a treia persoane sau sa luati in considerare ce raspuns doriti :stunned:
dovada actiunii o puteti face si cu alte probe, cum ar fi : interogatoriul paratei, acte, martori, expertiza medico-legala.
m-am uitat pe hotarare si scrie''nu a solicitat probe''.poate cere test de paternitate in acest caz?se poate face un alt dosar la o Curte Superioara (din alt oras-ex:ea sta in Roman iar sotul sa faca dosar cu probe la Tribunalul din Piatra Neamt)pentru alta judecata,avand in vedere domiciliul mamei si copilului.
Nu , constrangere in materie de testare ADN nu poate exista , insa , instanta de judecata , in vederea stabilirii filiatiei fata de tata poate administra urmatoarele probe : cea testimoniala , inscrisuri , prezumtia timpului legal de conceptie (cuprins intre a 300-a zi si a 180-a zi dinaintea nasterii).