avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cariera juridica. Firme de avocatura de top
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cariera juridica. Firme de avocatura de top

Sunt studenta in anul II la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Cluj-Napoca.

As dori sa stiu ce posibilitati de imbunatatire si valorificare a cunostintelor am, la nivelul anului II, desigur, pe langa studiul propriu-zis :).

Mai mult decat atat, as dori sa stiu care sunt criteriile pe baza carora firmele de avocatura de top, din Romania, recruteaza studenti. Se orienteaza exclusiv in functie de media scolara? Se orienteaza spre studenti care se fac remarcati in mod constant la cursuri? Ce anume cauta si doresc sa promoveze?

Invit la discutie persoane care mi-ar putea oferi sfaturi utile in privinta celor enumerate mai sus.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 21:00, 14 Octombrie 2009
dar nu este neaparat nevoie sa va faceti stagiatura la o firma de top, puteti sa v-o faceti si la un cabinet de avocatura al unui avocat priceput si amabil incat sa va arate punct cu punct pasii intr-un dosar...nu cred ca gasiti multe persoane sa faca asta.
firmele mari, la care va referiti, de regula va muncesc cam 12 ore/zi si va platesc mai la vara sau ffffffffff putin
Avokitten a scris:
firmele mari, la care va referiti, de regula va muncesc cam 12 ore/zi si va platesc mai la vara sau ffffffffff putin

Se cunoaste ca nu lucrati intr-una din ele, imi pare rau s-o spun... Sunt cazuri in care se lucreaza si 15 ore (desi totusi e criza...) sunt cazuri in care nu. Dar nu am auzit pana acum de SCA-uri de top care sa plateasca cu intarziere sau sa plateasca "ffffff putin".

AlexandraVid a scris:
Mai mult decat atat, as dori sa stiu care sunt criteriile pe baza carora firmele de avocatura de top, din Romania, recruteaza studenti. Se orienteaza exclusiv in functie de media scolara? Se orienteaza spre studenti care se fac remarcati in mod constant la cursuri? Ce anume cauta si doresc sa promoveze?

Din ce am vazut, nota nu conteaza decat ca prim indiciu. Adica daca ai 6 la civil timp de 3 ani, nu prea ai o imagine buna, nu? Cu toate astea, conteaza mai mult activitatile extra-scolare: concursuri, burse, stagii de practica (nu neaparat ca avocat, de exemplu voluntariat in asociatiile civice). E foarte probabil sa dai un test, abia acolo se poate vedea cam ce stii, nu dupa notele din catalog. Dupa asta in mod normal urmeaza si un interviu, unde se definitiveaza imaginea. In functie de toate astea, poti fi recrutat. Ca student, desigur ca nu se asteapta de la tine marea cu sarea, nici sa stii sa faci cat un avocat, dar important e sa ai notiunile de baza pe care sa iti poti cladi cunostintele aprofundate.

Cred totusi ca ar trebui sa te gandesti si ce astepti tu de la aceasta practica. Adica e foarte bine sa o faci, dar e ideal sa o faci cu folos. Urmareste care e modul de lucru, daca simti ca intr-adevar cresti valoric, ca inveti lucruri noi permanent si nu esti doar un apendice care face un singur lucru. De exemplu, daca inveti sa faci hotarari AGA si numai asta (plus inregistrari la registrul comertului) faci, atunci e cazul sa te reorientezi. Nu te gandi ca l-ai prins pe dumnezeu de un picior daca te recruteaza cineva, gandeste-te ca poti oricand cauta altceva mai bun. Trebuie sa fii si tu multumita, nu numai cei pentru care lucrezi.

Alt aspect este plata practicii. In anul 2-3 nu prea se plateste, si e oarecum normal daca ne gandim ca atunci chiar nu ai deloc practica si atunci e aproape cu totul in interesul tau. Dar in anul 4 deja ar fi cazul sa primesti si bani. Se practica mai ales bursele private sau angajarea pe un post obscur (prima e mai avantajoasa). Nu ezita sa discuti din timp cum ramane cu colaborarea dupa admiterea in barou si plata taxei aferente.

Dupa parerea mea, practica e foarte importanta in timpul facultatii, motiv pentru care te felicit pentru interesul acordat.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultatea de drept stix140791 stix140791 Buna ziua, sunt un proaspat absolvent de liceu, cu vise destul de indraznete.As dori sa cer o parere celor avizati. Sa aleg o facultate de drept particulara? ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de facultatea de drept Arawes Arawes Daca aleg o Facultate privata (gen Danubius) am toate posibilitatile oferite absolventilor unei Facultati de stat ? Exista impedimente legale sau ramuri ... (vezi toată discuția)
Practica la cabinet de avocatura Ulpianus Ulpianus As dori sa aflu niste raspunsuri de la persoanele care au facut practica in perioada facultatii, la cabinete de avocatura. Ce varianta de contactare e mai ... (vezi toată discuția)