avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale formulare noi la ORC?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

formulare noi la ORC?

In Monitorul Oficial nr. 122 din 8 februarie 2006 a fost publicat Ordinul minstrului justitiei nr. 455/2006 pentru aprobarea modelului cererii de inregistrare in registrul comertului si al declaratiilor pe propria raspundere privind autorizarea functionarii.(sursa: www.juridice.ro)
stie cineva care este continutul acestui ordin?
si de cand se aplica noile formulare?
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 13:32, 22 Februarie 2006
in M. Of. 122 nu apare nici un ordin al ministrului justitie cu privire la schimbarea formularelor. ce pot sa iti spun este ca pe site-ul onrc-ului sunt inca formularele vechi, asa ca mergem pe ele. cand am sa gasesc acest ordin ti-l trimit numaidecat.
multumesc frumos
se pare ca m-am inselat pentru ca nu am cautat cu atentie. in M.Of. 122 apare acest ordin al ministrului justitiei si am sa ti-l trimit si tie.
Da sunt formulare noi. Este vorba de Ordinul 455 din 27 ianuarie 2006. Pe site-ul de la registru evident ca nu apare inca nimic....
Ministerul Justitiei, Ordin nr. 455 din 27/01/2006
pentru aprobarea modelului cererii de înregistrare în registrul comerţului şi al declaraţiilor pe propria răspundere privind autorizarea funcţionării

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 122 din 08/02/2006

Având în vedere dispoziţiile art. 43 alin. (1) din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice, cu modificările şi completările ulterioare,
în conformitate cu dispoziţiile art. 6 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 83/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificările şi completările ulterioare,
ministrul justiţiei emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă modelul şi conţinutul cererii de înregistrare în registrul comerţului, emisă în temeiul dispoziţiilor art. 43 alin. (1) din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice, cu modificările şi completările ulterioare, prevăzute în anexa A.
Art. 2. - Se aprobă modelul formularului "Declaraţie pe propria răspundere dată în temeiul prevederilor art. 15 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 359/2004, cu modificările şi completările ulterioare", prevăzut în anexa B.
Art. 3. - Se aprobă modelul formularului "Declaraţie pe propria răspundere dată în temeiul prevederilor art. 15 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 359/2004, cu modificările şi completările ulterioare", prevăzut în anexa C.
Art. 4. - Se aprobă modelul formularului "Declaraţie pe propria răspundere dată în temeiul prevederilor art. 15 alin. (2) din Legea nr. 359/2004, cu modificările şi completările ulterioare, privind modificarea declaraţiei", prevăzut în anexa D.
Art. 5. - Anexele A-D*) fac parte integrantă din prezentul ordin.
*) Anexele A-D sunt reproduse în facsimil.
Art. 6. - La data publicării prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului justiţiei nr. 3.118/C/2004 pentru aprobarea modelului cererii de înregistrare în registrul comerţului şi al declaraţiilor pe propria răspundere privind autorizarea funcţionării.
Art. 7. - Direcţia elaborare acte normative, studii şi documentare, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale vor duce la îndeplinire prezentul ordin.
Art. 8. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Bucureşti, 27 ianuarie 2006.
Nr. 455/C.

În principiu modificările nu sunt substanţiale.
Din compararea celor modele ale cererii - Anexa A - rezultă următoarele modificări:
- 4. Obiectul cererii privind înregistrarea în registrul comerţului, prevăzut în2): .................... constă în (adăugare):
4.5. [] [înregistrarea]/[] [radierea cf. art. 25 din Legea nr. 26/1990 a] menţiunilor referitoare la:
- Anexa nr. A1 - referitor la înregistrarea fiscală, Anexa nr. A2 - referitor la investiţia străină - Datele privind participarea străină la capital, pentru prelucrări statistice (modificare) în loc de Anexa nr. 1 şi nr. 2,
- XI. Anexele nr. .............. şi declaraţia - tip model .......... fac parte integrantă din prezenta cerere (adaugare).

Alte discuții în legătură

Autorizatie ssm misu1972 misu1972 Buna ziua, o societate de constructii trebuie sa aiba autorizatie de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatii in munca ? Procedura spune la ... (vezi toată discuția)
Autorizare itm Etasty Etasty Buna ziua, Suntem un SRL nou infiintat in baza Legii 359 I 2004 si, conform Legii 319/2006, autorizarea ssm este realizata in momentul inregistrarii la ... (vezi toată discuția)
Este necesara o autorizare ssm pentru activiatatea : 4322 lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat Florin.N Florin.N Buna seara, As fi interesat sa stiu daca este obligatorie autorizarea ssm a unei societati care are ca obiect de activitate cod caen 4322. Sau putem sa ne ... (vezi toată discuția)