avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa apa pluviala și construire gard fara autorizatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa apa pluviala și construire gard fara autorizatie

Buna seara!
Mai este obligatorie taxa pentru apa pluviala? Suntem în curs de constituire a unei asociații de proprietari și administratorul ne-a spus că trebuie să plătim și o taxa pentru apa de ploaie. Știu că în anumite localități aceasta taxa fost scoasă. Daca da, pe ce temei legal?
A doua întrebare: un teren intravilan din jurul blocului, proprietate privată a locatarilor din blocul respectiv, poate fi îngrădit cu un gard simplu fara a necesita autorizație? In proiectul de construcție a blocului, terenul din jurul său nu apare că fiind îngrădit.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: maria mary , utilizator 10:02, 8 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Temeinicia impunerii taxei pentru apa pluviala face obiectul unor dese dispute si polemici
"Taxa pe apa de ploaie”, incorect si impropriu numita de unii reprezinta de fapt , tariful pentru un serviciu distinct prestat de firmele de utilitati pentru :
– colectarea,
– transportul si
– epurarea apelor meteorice provenite din precipitatii
Legea nr 326/2001 a serviciilor publice de gospodarie comunala, cat si Legea nr 634/2002 de aprobare a OUG nr. 32/2002 privind reorganizarea si functionarea serviciilor publice de alimentare cu apa si canalizare, reglementeaza serviciul de canalizare si epurare a apelor meteorice , in timp ce STAS-ul 1846-90 stabileste metodele de determinare a debitelor de canalizare, inclusiv a ” debitelor de ape meteorice”.
Toate aceste reglementari legale demonstreaza ca serviciul de canalizare si epurare a apelor meteorice este un serviciu distinct care trebuie platit doar de catre primarii.
Referitor la ingradirea terenului,avand in vedere ca proiectul constructiei nu prevede si ingradirea,obligatoriu este necesara autorizatie de constructie si certificat de urbanism
Vă mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata apa meteorică sau apa de ploaie baciu_fanica2000 baciu_fanica2000 Ce pot sa fac deoarece compania de distribuție a apei îmi facturează apa meteo. Menționez că nu locuiește nimeni la aceasta adresa deci nu am consum de ... (vezi toată discuția)
"apa de ploaie" gratyela gratyela Bun gasit si scz daca nu am postat acest subiect \"unde trebuie\" .As dori sa va intreb daca astazi 17 Noiembrie 2010 exista o lege care reglementeaza plata ... (vezi toată discuția)
Apa meteorica MariusTimiosara MariusTimiosara Buna, Am si eu o dilema, Locuiesc la casa si nu am nici un canal de scurgere a apei meteorice pe linga casa sau pe intraga proprietate , totusi platesc ... (vezi toată discuția)