avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Din cauza unor angajați ai primăriei s-a ars o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Din cauza unor angajați ai primăriei s-a ars o mulțime de aparatură a firmei. Unde să fac plângere, cum îmi pot recupera paguba?

Buna seara! Sunt proprietarul unei firme de produse furajere. In seara aceasta, doi angajati ai primariei au vrut sa dea jos ghirlandele luminoase de pe stalpi.Au taiat firul de curent care alimenta aparatele elecronice din firma, s a produs un scurtcircuit si acestea au fost arse. ( cantar ,laptop, frigider,casa de marcat,calorifer). Ma puteti ajuta cu un model de plangere?Cui sa ma adresez? Primarie,politie,opc?Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 18:53, 21 Ianuarie 2018
Nu se face plangere penala la parchet.
Sesizarea politiei se face in baza OG nr. 27/ 2002 privind petitiile si se solicita raspuns scris in baza art. 8 in termen de 30 de zile de la inregistrarea sesizarii respective la politie.
In timpul cercetarii de catre politie, se poate face si expertiza tehnica judiciara, daca este cazul, in conditiile in care documentele prezentate o data cu sesizarea nu sunt suficiente pentru a se putea elucida cazul.
Expertiza tehnica judiciara (nu extrajudiciara) este utila in caz ca se ajunge in instanta civila (foarte probabil pentru a se putea recupera paguba destul de mare), stiut fiind ca instantele de judecata rareori au in vedere expertize tehnice extrajudiciare.
~ Conținut șters la cerere ~
Politia este un alt organ cu atributii jurisdictionale si fiind direct sesizata poate solicita o expertiza in baza Legii nr. 218/ 2002 art.26
-pct. 15 foloseşte metode şi mijloace tehnico-ştiinţifice în cercetarea locului săvârşirii infracţiunilor şi la examinarea probelor şi a mijloacelor materiale de probă, efectuând, prin laboratoarele şi specialiştii proprii acreditaţi, expertize criminalistice şi constatări tehnico-ştiinţifice, dispuse în condiţiile legii;
In baza cercetarii facute (lamureste niste fapte sau imprejurari), politistul constata daca este infractiune sau nu.
Politia poate trimite sesizarea la primarie cu solicitarea de a se cerceta disciplinar conform ROI al institutiei.
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia nu are atributii jurisdictionale.

Poliţia Română este instituţia specializată a statului, care exercită atribuţii privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii.

Alte discuții în legătură

Conform codului de procedura penala raportul de expertiza se ... mlautaru mlautaru Conform Codului de procedura penala raportul de expertiza se depune la Parchet, Instanta, etc. intr-un singur exemplar. Cate exemplare de raport se intocmesc ... (vezi toată discuția)
Intrebari legate de activitatea de expertiza tehnica Crios339 Crios339 Am unele intrebari legate de activitatea de expertiza tehnica: 1. exista prevazut undeva in legislatie dreptul expertului la o zi libera (de la locul de ... (vezi toată discuția)
Expert evaluare pagube Doru Roman Doru Roman Daca cineva ne-a produs pagube prin inundatie in apartament, cine poate face o expertiza a pagubelor inainte sa merg la tribunal sa incep procesul? Sa ... (vezi toată discuția)