avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Taxa de evacuare
Discuție deschisă în Executare silită

Taxa de evacuare

Salutare,
Am castigat o licitatie a unui apartament urmand ca pana la data de 22 ianuarie sa il achit la executor. Fostii proprietari vor avea de incasat o parte din banii acestui apartament. Intrebarea mea este daca taxa de evacuare din apartament se opreste din banii ce ii au de incasat fostii proprietari sau trebuie sa o achit eu avand in vedere ca fostii proprietari s-ar putea sa nu paraseasca imobilul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
CriIT, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:17, 14 Ianuarie 2018
Daca sunteti adjudecatarul bunului imobil,normal ar trebui ca debitorul sa elibereze in termenul convenit apartamentul
Daca insa debitorul refuza sa elibereze apartamentul va puteti adresa executorului judecatoresc care are obligatia sa asigure preluarea bunului adjudecat
Daca executorul refuza sa se implice va ramane varianta sa promovati actiune pentru evacuare ,initial suportand dv toate costurile ,pe care ulterior le puteti pretinde in actiune distincta celor care nu au eliberat bunul imobil adjudecat
Buna seara, din raspunsul dumneavoastra am inteles asa: dupa data la care eu voi achita apartamentul castigat, executorul trebuie sa someze fostii proprietari sa elibereze apartamentul intr-o anumita perioada. Daca acestia nu respecta perioada, se face evacuarea. Eu cu proprietarii nu am convenit o anumita data de eliberare. Cum s-ar putea face aceasta? Si cata siguranta am ca acestia o respecta? Executorul mi-a comunicat ca pot solicita evacuarea la dansul atunci cand achit apartamentul iar taxa sa fie suportata de fostii proprietari din banii pe care acesta are sa ii restituie astfel incat sa nu trebuiasca sa o achit eu in cazul in care acestia nu parasesc imobilul. Este posibil asa ceva?

Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
CriIT, utilizator
Afirmatiile executorului sunt temeinice
Este obligatia executorului sa va asigure accesul neingradit la bunul adjudecat
@ CriIT, La cererea adjudecatarului, acesta (adica dvs) va fi pus în posesia imobilului adjudecat de către executorul judecătoresc, actul de adjudecare constituind titlu executoriu împotriva debitorului sau, după caz, a terțului dobânditor, ca și împotriva oricărei persoane care posedă ori deține imobilul adjudecat, fără a putea invoca un drept opozabil în condițiile legii. Dispozițiile art. 664 și următoarele C.pr.civ, sunt aplicabile, asta insemnand ca se deschide un nou dosar de executare silita, directa de data aceasta, care va parcurge toata procedura pentru realizarea in natura a obligatiei, respectiv predarea silita a bunului imobil. Cat priveste cheltuielile de executare, da acestea sunt in sarcina debitorului, insa de regula acestea trebuie avansate de catre creditor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita de catre executor judecatoresc Teos1 Teos1 In urma unei licitatii castigate de la o banca am obtinut ACTUL DE ADJUDECARE care constituie TITLU DE PROPRIETATE asupra unui imobil dar in care eu nu pot ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat la licitație un imobil executat silit, locuit de rude ale fostului proprietar. cum pot intra în posesie dacă ei nu vor să-l elibereze? lala21 lala21 Bună ziua,am cumpărat un apartament la licitație, am toate actele, dar cine locuiește acolo nu vrea sa părăsească apartamentul(nu sunt foștii ... (vezi toată discuția)
Este obligat executorul sa anunte proprietarul al carui imobil s-a vandut la licitatie, pana la ce data trebuie sa evacueze casa? alertbrain alertbrain Sunt executat silit. Executorul m-a instiintat ca apartamentul meu a fost adjudecat catre un cumparator, care urmeaza sa achite diferenta de ... (vezi toată discuția)