avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1375 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se procedează când părintele dorește să-și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se procedează când părintele dorește să-și împartă averea copiilor din timpul vieții?

Bună seara.
Doresc sa aflu ce acte pot face împreună cu bunica mea și sora tatălui în condițiile în care bunica este bolnavă și dorește ca înainte de moarte să împartă casa și pamanturile intre cei doi copii, tatăl meu și sora sa. Tatăl meu nu se află în acest moment în tară și nu știu cum și sub ce forma se pot face actele în aceasta situație.
Ultima modificare: Duminică, 14 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna seara, si eu ma regasesc intr o situatie similara si totusi diferita in care sunt depasit din punct de vedere legal, pentru ca nu cunosc ultimele legi in vigoare, e vorba de tatal meu care vrea sa mi treaca pe nume o casa numai ca el are ceva probleme cu fisc-ul.
Buna seara.Sunt despartita de sotul meu din 1996 si avem un apartament pe care suntem amandoi proprietari.Va rog sa-mi spuneti ca pot face ca sa trec pe numele baiatului nostru partea mea de apartament acum cat sunt in viata.Va multumesc.

Viorica Sobo a scris:

Buna seara.Sunt despartita de sotul meu din 1996 si avem un apartament pe care suntem amandoi proprietari.Va rog sa-mi spuneti ca pot face ca sa trec pe numele baiatului nostru partea mea de apartament acum cat sunt in viata.Va multumesc.

Ati facut partaj cu fostul soț?
Buna ziua ...as dori si eu un raspuns ...sunt recasatorit am un copil cu prima sotie ....sotia actuala are si ea un copil ....cu actuala sotie avem o locuinta find amandoi proprietari cu parti egale ...cum as putea sa fac ceva ca daca se intampla ceva cu mine sa nu fie deranjata de copilul meu..... pana la decesul si al ei ...si atunci amandoi copii sa intre in drepturile de mostenitori egali ...ce se poate face in aceasta situatie .... va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
Pescarul69, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din moment ce e si sotia proprietar pe jumatate, nu va fi deranjata.
Nu stiu ce intelegeti dvs prin "deranjata".

Alte discuții în legătură

Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ... nightwolf1 nightwolf1 Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, ... (vezi toată discuția)
Acte moștenire Livius74 Livius74 Bună ziua ! Bunicul meu veteran de război a decedat imediat după revoluție, a avut doi copii, un băiat tatăl meu de 75 de ani care trăiește și o ... (vezi toată discuția)