avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Caine
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Caine

Bună ziua. Detin 2 catei, care nu sunt de rasa. Locuiesc la casa, si primaria a anunțat că trebuie vaccinati, deparazitati si microcipati., si ca va face controale la domiciliu, pe baza declararii vecinilor, sau pozelor etc, iar daca nu indeplinesti aceste cerinte se va da amenda între 5000-10.000lei. Intrebarea este: are voie primaria, sa vina in control in baza vreunei legi, care permite asa ceva?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:18, 27 Iunie 2019
Legea nr. 258/ 2013 mentioneaza:
-Art. 15 Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac, dupa caz, de persoane imputernicite, potrivit atributiilor de serviciu, din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Ministerului Afacerilor Interne, precum si de inspectorii serviciilor specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan din unitatile administrativ-teritoriale, conform normelor metodologice de aplicare a prezentei ordonante de urgenta.
Nu sunt câini comunitari ci câini cu stăpân.
Sunteti supusă regulilor proprietarilor câinilor cu stăpân.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se pot reclama montele ilegale intre caini fara pedigree ? andrei_sfnt andrei_sfnt Buna ziua, Din cate am studiat personal, imperecherea exemplarelor canine fara pedigree este ilegala din ianuarie 2015. Legea 258/2013, completare a ... (vezi toată discuția)
Înregistrare câine Eugen Lucian Eugen Lucian Dacă animalul este ținut în curte tot trebuie înregistrat și microcipat? (vezi toată discuția)
Vaccinarea antirabica a cainilor si pisicilor lore8000 lore8000 Buna ziua.Curand Curtea Constitutionala a emis o Decizie nr.23 din 23 ianuarie 2018.Ma intereseaza daca aceasta decizie se refera la faptul ca se vaccineaza ... (vezi toată discuția)