Va rog sa ma lamuriti intr-o problema legata de un accident de munca si anume : la societatea unde lucrez ca responsabil SSM s-a produs un accident de munca a carui victima a fost un lucrator de la o alta firma subcontractata care desfasura lucrari pe amplasamentul societatii unde sunt angajat . Intrebarea este cui ii revine obligativitatea cercetarii evenimentul produs ? Societatea unde era angajat muncitorul accidentat sau societatea unde sunt eu angajat ?
Cercetarea se efectueaza de firma pe teritoriul careia s-a produs evenimentul, iar din comisia de cercetare va face parte si un reprezentant al firmei subcontractante.
Va multumesc pentru raspuns . Acum sunt un pic confuz intrucat atunci cand au venit reprezentantii ITM la fata locului mi s-a zis ca cercetarea o face angajatorul persoanei accidentate . Am citit HG 1425/2006 si ce scrie la art. 116 alin. (1).
Care ar fi confuzia ? Art.116 al.(1) din HG nr.1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare este clar, in conditiile enuntate de dvs., citez: "... victima a fost un lucrator de la o alta firma subcontractata care desfasura lucrari pe amplasamentul societatii unde sunt angajat. ... "