avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dizolvare partid politic
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dizolvare partid politic

Biroul Național al unui partid politic a luat decizia de a dizolva partidul și in acest sens a depus in instanța o cerere de dizolvare. In aceste condiții se mai pot organiza ședințe de birou local și județean in care sa poată fi luate decizii valabile și care sa producă efecte legalpentru Organizația locală sau județeana?
Cel mai recent răspuns: Rares2017 , utilizator 23:38, 18 Ianuarie 2018
In situatia autodizolvarii unui partid politic, in conformitate cu art. 48 din Legea partidelor politice nr. 14/2003, dupa primirea documentelor privitoare la partidele politice, Tribunalul Bucuresti va proceda imediat la radierea acestora din Registrul partidelor politice, data incepand cu care inceteaza personalitatea lor juridica.
Daca nu s-au organizat sedinte de birou local si judetean in care sa poata fi luate decizii utile pana la momentul inregistrarii cererii, nu vad care ar fi scopul luarii unor decizii dupa inregistrarea cererii de dizolvare.
In situatia data, pana la emiterea decizii de radiere de catre Tribunalul Bucuresti, se mai pot lua decizii in organizatiie locale si judetene ale partidului? Decizii care sa produca efecte, gen excluderea unui membru din partid.
In situatia data, pana la emiterea decizii de radiere de catre Tribunalul Bucuresti, se mai pot lua decizii in organizatiie locale si judetene ale partidului? Decizii care sa produca efecte, gen excluderea unui membru din partid.
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Rares2017, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicarea sprijinului politic pentru un consilier local intr-o comuna catalin_rabuga catalin_rabuga care sunt modalitatile de ridicare a sprijinului politic al unui consilier local si cum se poate apara? (vezi toată discuția)
Pierderea calitatii de consilier local ContSters67025 ContSters67025 Buna seara Fac parte dintr-un Consiliul Local (consilier local), din partea PNL. Acum cateva zile, partidul a hotarat excluderea mea din partid. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Retragere sprijin politic fara motiv Ovidiu Andrei Ovidiu Andrei https://postimg.org/image/wpnqowg9t/ Am primit această hârtie de la primărie în care am fost anunțat că mi se retrage sprijinul politic. Sunt ... (vezi toată discuția)