@TzapInferno, cand postati link-uri nu mai completati cu mesaj in continuare lor, link-ul nu se mai poate deschide, scrieti descrierea link-ului "deasupra" lui.
Regulamentul forumului nu permite identificare numelor persoanelor si firmelor, blurati/decupati zonele respective (crop, stergere, etc.), le-am editat si le-am facut mai "vizibile"
"Ce se hotaraste in cadrul Adunarii Generale e cuvant de lege !".
Presedintele (presedinta ??) citeste legea dar "nu intelege nimic".
Hotararile adunarii generale pot fi contestate de proprietari
oricand in temeiul Decizie CC nr. 670/2011 (vezi textul in mesajul de mai sus) daca sunt contrare legii.
Iar hotararea adoptata in 2009 este contrara legii, trebuia stabilit un procent pentru plata partilor comune de o firma specializata in baza situatiei de facto si a proiectelor de debransare.
1. 0,50 lei daca trebuie sa fie platiti pentru partile comune atunci trebuie sa fie platiti.
Nu exista nicio prevedere legala unde sa se precizeze o limita inferioara de la care proprietarii sunt scutiti pentru plata cheltuielilor pentru partile comune.
2. Nu este necesara convocarea unei adunari generale extraordinare pentru propunerea unui procent oarecare.
Propunerea pentru aflarea procentului poate fi facuta in adunarea generala ordinara din primul trimestru al anului., asociatia sa incheie un contract de prestari servicii cu o firma specializata care sa calculeze procentul pe baza legislatiei in vigoare (norme, reglementari, standarde, ordine ANRSC, etc), a situatiei efective a corpurilor de incalzire din bloc, a inventarierii tevilor verticale din fiecare apartament.
3. Presedintele (presedinta ??) s-a dus bou si s-a intors vaca de la RADET!
Daca tot a pierdut timpul pe drum a depus o cerere cu nr de inregistrare cu tema calcularii procentului pentru partile comune? Solciitati sa va prezinte raspunsul scris al RADET-ului la solicitarea asociatiei. Parerea mea este ca nici nu stie unde este RADET-ul.
4. Solicitati presedintei, daca nu are nimic de ascuns, sa va permita accesul in apartamentui ei impreuna cu un alt membru din comitet sau tot comitetul, pentru a vizualiza cat de izolate ii sunt tevile.
Ii spuneti ca sunteti liber-cugetator, ca nu credeti ca tot ce zboara se mananca, ca nu ii verificati continutul frigiderului (cu toate ca ar merita sa i-l umpleti), va poate verifica (daca doreste ;) ) sa nu aveti aparatura de inregistrare audio-video, ca nu veti divulga altor proprietari sau pe fb ce ati vazut inafara tevilor (dez)izolate.
5. Spuneti-le ca pot sa rada cat doresc, pot sa se si prapadesca de ras (depinde si ce varste au), dar ca asteptati sa le vedeti ranjetul si in instanta de judecata cand vor trebui sa dea explicatii cu privire la modul de repartizare a cheltuielilor in baza unei hotarari a dunari gen care este contrara legii.
Nu are nicio relevanta cati proprietari au CT, hotararile ad gen pot sa fie votate si in procent de 100% dar daca nu sunt legale atunci este clar ca sunt contrare legii si vor fi anulate de instanta de judecta.
Nu puteti solicita recalcularea incepand cu 2012 deoarece actiunea s-a prescris (3 ani), puteti solicita recalcularea numai pentru ultimii 3 ani incheiati, (2015,16 si 17), restituirea banilor pentru acesti ani (puteti solicita si regularizarea intretinerii cu suma care ar trebui sa va fie restituita, tineti cont ca recuperarea banilor se paote face etapizat sau prin executare silitat) si recalcularea pentru sezonul in curs.
20% este mult, la noi este un procent de 10%, 60 apart. 4 CT, procentul depinde de nr corpurilor de incalzire existente pe partile comune (nr. dimensiuni,), dimensiunea tevilor verticale, (sunt pierderi inclusiv intre etaje), sunt multe componente care se pot lua in calcul.
Din acest motiv calculul se face de catre o firma specialziata (RADET, ELSACO, etc.)
Propuneti in adunarea generala transmiterea de cereri de oferte catre diverse firme si apoi se alege cea mai competitiva.
Daca nu rezolvati in cadrul asociatiei de proprietari atunci calea legala este instanta de judecata, argumente aveti suficiente pentru a castiga. La adunarea generala le puneti in vedere proprietarilor ca veti apela la asistenta unui avocat iar toate cheltuielile de judecata si onorariul acestuia vor fi repartizate tuturor proprietarilor cu exceptia dvs.. Prin urmare sa se gandeasca bine daca sunt de acord sau nu anularea hotararii AG din 2009, cu recalcularea cheltuielilor pe ultimii 3 ani si restituirea sau regularizarea contributiei dvs. si a celor fara CT.
Pentru a avea succes trebuie sa apelati si la sustinerea celorlalti care nu au CT, atat in adunarea generala cat si instanta, costurile vor fi suportate mai usor daca sunt mai multi, plus ca vor beneficia si ei de recalculare, le spuneti ca in cazul in care nu va sustin solicitarea o veti face in nume propriu in ambele situatii, asociatie si instanta.
Pentru a fi si in tema cu ziua de azi, vi se potrivesc versurile Horii Unirii :))
Unde-i unul nu-i putere
La nevoi și la durere
Unde-s doi (vecini fara CT) puterea crește
Și dușmanul (asociatia de proprietari) nu sporește!