avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cărţi. Interesante, de ... Trilogia "Stapanul Inelelor"
Discuție deschisă în Cărţi. Interesante, de recomandat, topuri...

Trilogia "Stapanul Inelelor"

Buna,
Ati citi aceasta trilogie?
As vrea sa aflu opiniile dvs. desprea aceasta carte,carte care mie mi-a placut foarte mult!:)
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 13:26, 21 Octombrie 2009
Am citit in limba germana si a fost o experienta extraordinara! Mi-a placut mult mai mult decat filmul care s-a facut din ea.

Stiati, ca autorul a inventat cateva limbi (in sensul de "romana", "engleza" sau "germana") cu gramatica cu tot pentru aceasta carte?
Miklos MUHI a scris:

Am citit in limba germana si a fost o experienta extraordinara! Mi-a placut mult mai mult decat filmul care s-a facut din ea.

Stiati, ca autorul a inventat cateva limbi (in sensul de "romana", "engleza" sau "germana") cu gramatica cu tot pentru aceasta carte?

Am citit cate ceva despre acest autor si asa am aflat si despre faptul ca a inventat astfel de limbi.Mi s-a parut foarte interesant ceea ce a facut.:)
Despre ecranizare...ce sa zic? A fost una buna,cred eu si s-a reusit intr-o oarecare masura sa se redea acea atmosfera care este prezentata atat de bine in carte.A primit si 11 Oscar-uri,nu?
Am citit-o. E normal ca un film sa nu fie la fel de bun ca o carte.
Desi, m-as contrazice putin. Spre exemplu: am citit primul volum din "Eragon" si m-a plicitisit, in schimb filmul mi-a placut (poate pentru ca avea un ritm alert).

Revenind la trilogie. Frodo in film este putin prostut. Pe cand in carte e cu totul diferit.
Sunt si mai multe personaje in carte. E normal.
Mi-a placut mult si "Hobbitul". Care, dupa parerea mea, este mai "poveste" decat trilogia.

Acum, pentru amatorii de astfel de carti, as recomanda "Sabia Shannara"- Terry Brooks.
Si, o idee foarte interesanta: "Elantris" - Brandon Sanderson
@GabrielaA
Va multumim pentru recomandarile dvs!=D>=D>=D>
"Hobbitul" inca nu am citit-o,insa urmeaza.
Am citit si eu primele doua volume din "Eragon" si ce sa zic...chiar mi-a placut.insa filmul nu l-am vazut.:) De ceva vreme,asteapta la rand si volumul trei din 'Eragon".;),dar nu am prea avut timp pentru el...:(

Revenind insa la "Stapanul Inelelor",daca este sa aleg un personaj...e putin dificil.Am doua personaje favorite:elful Legolas si Aragorn.=D>
Mie mi-a placut... Frodo care, pe cat era de mic, pe atat era de intelept.
Si, bineinteles Faramir - care in film are un rol destul de neimportant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

John grisham Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Intrucat este un autor care are in principal ca subiect al romanelor sale thriller-ul juridic va propun si sugerez si sfatuiesc si solicit samd sa-l cititi ;) ... (vezi toată discuția)
Top carti sf? aveti asa ceva? Admin Admin Eu am citit de curand Next, de Michael Crichton: http://www.polirom.ro/catalog/carte/next-2809/ Iata cateva detalii: [quote] Michael Crichton este ... (vezi toată discuția)
Filme bune sau carti ce au atins sufletul... ContSters170895 ContSters170895 Deschid acest topic pentru a impartasi si altora filme sau carti ce ne-au marcat...placut...pe care am dori sa le discutam... Pentru inceput ,,12 oameni ... (vezi toată discuția)