avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... PFA pronosticuri sportive
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

PFA pronosticuri sportive

Buna ziua ! Vand pronosticuri sportive de aproximativ 2 ani pe forumuri/facebook, cat si pe alte retele de socializare. Metodele de plata pe care le accept sunt paysafecard/transfer bancar. Am facut tranzactii de cca 19.000 € prin paysafecard, ulterior cardul Skrill cu care retrag banii care imi intra in contul de paysafe. Prin transfer bancar am ajuns la aproximativ 7.400€, Ceea ce am facut poate fi incadrat in nr. 241/2005 (evaziune fiscala) ? In conversatiile pe care le-am avut cu clientii mentionez clar ca este o donatie, insa in unele din transferuri clientii au uitat sa specifice la ROC(descriere transfer) ca e vorba de o donatie. Din cate stiu, tranzactiile prin paysafecard/Skrill nu pot fi impozitate, pentru ca e vorba de niste coduri de 16 cifre si ar fi imposibil sa platesc impozit pentru fiecare cod pe care il primesc. Pot sa imi fac PFA pe domeniul de activitate pe care il am ? Mentionez ca dupa ce efectueaza plata, clientii primesc un pronostic pe care nu sunt obligati sa-l joace la pariuri, practic platesc pentru niste sfaturi/pareri referitoare la niste rezultate. Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. Ceea ce am facut eu este evaziune fiscala ?
2. Exista PFA pe vanzare pronosticuri sportive?
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 23:16, 24 Ianuarie 2018
Nici eu nu am cunoștință despre raportarea, respectiv impozitarea acestor sume. Dar, din nou, faptul că nu cunosc acest aspect nu înseamnă că raportarea nu se întâmplă.
În al doilea rând, cel mai prudent este să declarați și să achitați taxele legale pentru sumele astea pentru a nu fi nevoit să le achitați ulterior cu majorări și posibile amenzi.
Este posibil sa achit taxele pe sumele pe care le-am tranzactionat pana acum, dupa infiintarea unui PFA ? Din cate stiu, nu pot face asta, dar mi-e putin frica de ce se va intampla pe viitor cu aceste tranzactii, pentru ca stiu ca amenzile si respectiv penalitatile pentru orice fel de evaziune fiscala sunt foarte drastice.
Corect, nu se pot declara tranzacțiile care au fost efectuate în afara PFA-ului ca aparținând acestuia.
Asta e, ce a fost pana acum, a fost. Măcar de acum să încercați intrarea în legalitate.
Multumesc frumos de ajutor ! O seara buna !
Cu placere, sper sa va fie de folos!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putem denumi aceasta activitate intermediere si care ar fi codul caen ? evelyn26krell evelyn26krell Buna ziua, daca firma noastra negociaza atat cu producatorul / furnizorul din UE cat si cu , cumparatorul din RO putem activa pe CAEN 7490 chiar daca noi ... (vezi toată discuția)
Cod caen 7490 ady09 ady09 care sunt activitatile prevazute de codul caen 7490 \"alte activitati profesionale ,stiintifice si tehnice, n.c.a\" sau care se pot desfasura in baza acestui ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru vanzare publicitate pe website Roxana Ana Cernat Roxana Ana Cernat Buna ziua! Sunt PFA si am un magazin online (4791 Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet). Pentru a vinde spatiu ... (vezi toată discuția)