avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... taxa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

taxa divort

Buna ziua,

1. As dori sa stiu ce taxe trebuie platite pentru a deschide o actiune de divort si unde anume (eventual in ce cont).
2. Sotul meu nu este de acord cu divortul (mi-a comunicat ca pot face ce vreau, dar el nu coopereaza); in acest caz, ce fel de cerere trebuie sa formulez si cum sa o motivez? Doresc sa divortez cat mai repede; nu avem copii minori si suntem casatoriti de 20 ani.
Credeti ca ar fi foarte necesar sa apelez la ajutorul unui avocat sau pot face aceasta cerere si singura? Ce ma sfatuiti sa fac?

Va doresc weekend placut tuturor si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 25 Octombrie 2009
Eu zic ca poate sa cera divortul si din culpa comuna de vreme ce art. 617 c. p. c zice ca: "Instanţa poate să pronunţe divorţul împotriva ambilor soţi, chiar atunci când numai unul din ei a făcut cerere, dacă din dovezile administrate reiese vina amândorura".

De altfel, cinstit vorbind, eu n-am intalnit inca acea casatorie in care unu-i numai sfant si altu-i numai ... (hai sa nu-l botez aici).

Daca oamenii, barbatii ca si femeile, luati cate unul, nu sunt niste ingerasi, de ce credem ca ar trebui sa devina ingeri (amandoi sau vreunul din ei) de indata ce formeaza perechi?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
romascanu, moderator
Buna ziua!
Se plateste o taxa judiciara de timbru pe numele dvs de 39 ron la finante. Puteti formula actiunea de divort singura sau dc nu va descurcati va ajut cu cea mai mare placere, imi puteti da un mesaj privat.
Buna ziua tuturor,

Va multumesc pentru amabilitate si sfaturi. Multumesc mult si d-nei avocat ioana_larisa pentru ajutorul oferit.

As mai avea o intrebare:
- Daca nu se face partajul, iar ulterior desfacerii casatoriei sotii se impaca si se incheie o noua casatorie, care este situatia bunurilor? Presupun ca ele raman in continuare comune odata ce nu s-au partajat. Sau nu?

Va multumesc si va doresc o duminica frumoasa ..
Buna ziua!
Taxele le cunoasteti de la colegii mei.
Cu privire la bunuri:Ele sunt comune pana la desfacerea casatoriei.In perioada de dupa casatorie, daca mai convietuiti cu sotul(ca si concubini)acelea au un alt statut, si aveti unul fata de altul, drept de creanta asupra bunurilo dobandite impreuna.
Multumesc d-na avocat, eu ma refeream la o noua casatorie la starea civila, nu la concubinaj. Ce statut au bunurile in aceasta situatie? Revin la statutul de bun comun pe care l-au avut inainte de divort?

Multumesc..

Alte discuții în legătură

Divort ContSters88308 ContSters88308 Buna sunt casatorit de 10 ani im-i doresc sa divortez pe cale amiabila sotia de acord Se poate divorta fara a platit onarariu avocatului ? (vezi toată discuția)
Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)
Divort suteanu maria suteanu maria Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)