avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament tip donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament tip donatie

Am si eu facut de bunicul un testament dar in act mai jos spune ca este donatie. El mai are 2 fete casatorite. Este posibil ca dupa moartea lui sa poate avea drepturi? In testament scrie asa.
Subsemnatul ..... cnp.... ci.... donez nepotului meu .... casa, pamant. Vreau sa stiu si eu daca puteti sa imi spuneti daca acest act are valoare totala sa egala cu partile. Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:01, 26 Ianuarie 2018
Daca actul pe care-l aveti este un contract de donatie, atunci donaţia se încheie prin înscris autentic, sub sancţiunea nulităţii absolute. Daca este un testament ce cuprinde un legat, atunci trebuie respectata forma imperativa prevazuta de lege, atat pentru testamentul olograf, cat si pentru testamentul autentic, la fel, sub sancţiunea nulităţii absolute. Deci, trebuie sa mergeti cu actul juridic la un specialist si sa-l interpretati.
Nu asa se incheie o donatie,daca voia sa va doneze, trebuia sa mergeti la notar si sa se tina cont de rezerva succesorala acopiilor lui. Iar ca testament, nu e bun.. una e sa va lase mostenire si alta sa va doneze. Daca nu a decedat inca, mergeti la notar si incheiati un contract de intretinere.

Sau sa faca acolo testament. Si in cazul testamnetului, nu va poate lasa tot ce are, copiii sunt mostenitori rezervatari, trebuie sa le lase si lor ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament garnita georgiana garnita georgiana buna seara,as dorii sa ma ajutati si pe mine cu cateva lamuriri: bunicul meu are 4 copiii ;2 fete 2 baieti ,celor 2 fete le-a dat dreptul lor si el vrea sa ... (vezi toată discuția)
Testament RAD  EMIL RAD EMIL o persoana lasa prin testament intreaga mostenire unui nepot incit sotul ia decedat de mult au avut o fata care a decadat si ea inainte de a de face ... (vezi toată discuția)
Mostenire CosminTudosie CosminTudosie Familie pensionari 88 de ani cu 4 copii in ce conditii putem lasa mostenire unuia dintre copii sau unui nepot proprietatea personala pentru ingrijire excluzand ... (vezi toată discuția)