avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contestarea cererii de insolventa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contestarea cererii de insolventa

BUNA SEARA!
Sunt chemat in judecata pentru deschiderea procedurii generale a insolventei!
Ce sanse am daca prn contestatie voi invoca creante certe,lichide si exigibile pe care le am asupra unor terti si care prin valoarea lor depasesc cu mult pe cele ce fac obiectul actiunii creditorului meu
As putea cere o cesiune a creantelor ,este posibil asta in cadrul procedurii ?

Multumesc!
Puteti discuta cu creditorul, care a cerut insolventa, pentru a prelua o parte din creante si astfel sa renunte la actiunea de insolventa.
Puteti solutiona legal si elegant prin intelegere amiabila cu creditorul,esalonare plati sau altfel de negocieri in favoarea acestuia,astfel ca la primul termen sa comunice instantei interesul pentru renuntarea la pretentii.
patrascuct a scris:
Sunt chemat in judecata pentru deschiderea procedurii generale a insolventei!
Ce sanse am daca prn contestatie voi invoca creante certe,lichide si exigibile pe care le am asupra unor terti si care prin valoarea lor depasesc cu mult pe cele ce fac obiectul actiunii creditorului meu. As putea cere o cesiune a creantelor ,este posibil asta in cadrul procedurii ?

Buna seara
Daca sunteti sigur ca acele creante pe care Dvs. (SC) le aveti la terti debitori pot, cel putin, egala debitele pe care Dvs. le aveti si pentru care s-a cerut constatarea insolventei, atunci se poate cere Judecatorului sindic aprobarea unui "Plan de reorganizare"
Observati: Art.94 si urmat. (Planul) precum si Art.103 si urmat.(Reorganizarea) din Legea nr.85/2006.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
legalmgm, utilizator
Voi rezuma raspunsurile de mai sus ca sa incerc sa va raspund mai direct :
= nu puteti contesta cererea promovata decat daca puteti contesta creanta insasi; in nici un caz cu justificarea ca dvs. aveti de recuperat alte creante de la terti
= este posibila renuntarea la cerere de catre creditor daca va puteti intelege cu acesta
= dupa admiterea cererii si deschiderea procedurii se poate solicita admiterea unui plan de reorganizare asa cum v-a prezentat d-nul Marcov

va multumesc tuturor pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala activa pentru opozitie karmelika karmelika Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca pentru a depune opozitie la deschiderea procedurii de insolventa trebuie mai intai sa depun declaratia de creanta pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie si cerere reorganizare aadynna aadynna ati intalnit vreo contestatie la cerere declansare procedura insolventa in care sa se ceara reorganizarea judiciara, in caz de respingere a contestatiei ? ... (vezi toată discuția)
Achitare datorii pana la sentinta de faliment marict marict puteti sa ma lamuriti asupra unei probleme... societatea pe care o administrez a intrat in insolventa-exista sentinta definitiva de intrare in insolventa-la ... (vezi toată discuția)