avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Însărcinată în perioada de proba
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Însărcinată în perioada de proba

Dacă rămâi însărcinată în perioada de proba poti fi concediata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 26 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Incetarea contractului in perioada de proba nu este asimilata cu o concediere desi are acelasi rezultat. In cazul dvs vi se poate inceta CIM in perioada de proba chiar daca sunteti insarcinata.
Mai multe despre perioada de proba: [ link extern ] /
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concediata nu puteti fi daca ati comunicat angajatorului starea dvs...

Codul Muncii , art. 60 (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
.....
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
..........
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.


OUG nr.96/2003:
Art. 21 (1)Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a)salariatei prevăzute la art. 2 lit. c)–e), din motive care au legătură directă cu starea sa;
...........
(3)Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

art. 2 lit. c se refera la salariata gravida ...


Aveti posibilitatea de a contesta in instanta decizia de incetare a raportului de munca ... problema dvs este discutabila intrucat articolele mai sus citate se refera la concediere, iar art.31 alin.3 C.mun. se refera la incetare ... doua notiuni distincte care au acelasi efect juridic.
Instanta de judecata va aprecia daca se aplica interdictia prevazuta in art.60 C.mun. si in cazul incetarii c.i.m. potrivit art.31 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sotia este in perioada de proba la locul de munca, ... Icata98 Icata98 Buna ziua! Sotia este in perioada de proba la locul de munca, recent a aflat ca este insarcinata! Poate fi data afara de la locul de munca daca face dovada ... (vezi toată discuția)
Concediere gravide AnaEva AnaEva Buna ziua, O prietena a aflat de cyrand ca este insarcinata, insa s-a angajat de curand, deci e in acele primele 3 luni in care orice angajat poate fi ... (vezi toată discuția)
Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)