La noi in bloc s-a montat un system de supraveghere video ( are 26 camere si costa peste 35000 lei ) . Aceasta instalatie este proprietatea asociatiei iar costurile trebuiesc impartite pe cota de proprietate. In adunarea generala s-a hotarat sa se faca pe nr de apartamente ( in bloc sunt cu 1, 2 si 3 camere ) In legislatie se prevede :
legea 230 art.26
(2) Hotararile adunarilor generale vor fi luate cu votul majoritatii membrilor asociatiei de proprietari prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata, dupa caz. In statutul propriu al asociatiei de proprietari pot fi prevazute si alte conditii, dar nu mai putin de jumatate plus unu din voturile celor prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata.
Articolul 26
Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.
Va rog sa ma indrumati cum sa actioneaza in judecata.
Eu le-am sugerat ca nu este voie sa urmaresti activitatea camerelor prin internet.
Poate aveti loc in sediu. La mine, avem exact 7,5 mp de asa-zis birou. Abia avem pe unde sa punem cate un scaun...
Avem un sistem de supraveghere video cu doar 5 camere. Am inceput si noi cu internetul si monitorizarea pe telefon, insa am fost atentionati sa nu mai folosim internetul si asta am facut. Avem in sediu un monitor cu drept de acces la acesta a presedintelui si administratorului, dar drept sa va spun, ne uitam doar la eventualele evenimente. Nu avem timp sa ne zgaim toata ziua la monitor.
La dvs., am inteles ca sunt peste 30 de camere? Trebuie sa va angajati o firma, sa lucreze oamenii in ture... V-ati complicat, dar ce stiu eu ce interese are conducerea as. prop.
Cate 13 camere pe fiecare scara.
Repet NU CONTEST PRETUL, ci numai hot AG de a imparti pretul pe nr de apartamente , legal pe cota de proprietate . Va rog sa ma indrumati cum se actioneaza in judecata.