avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... jurisdictie raspunderea civila delictuala a altui stat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

jurisdictie raspunderea civila delictuala a altui stat

Vreau sa chem in judecata alt stat pt nerespectarea obligatiilor organelor sale administrative.
Pot sa adresez cererea in fata instantei romane... sau va fi respinsa ca nefiind de competenta instantelor romanesti art. 132 alin. (4) C.pr.civ?

Potrivit prev. art. 1 alin. (1) REGULAMENTUL (UE) NR. 1215/2012 din 12 decembrie 2012 privind competența judiciară, recunoașterea și executarea hotărârilor în materie civilă și comercială NU se aplică, în special, în materie fiscală, vamală sau administrativă și nici răspunderii statului pentru actele sau omisiunile sale în exercitarea autorității publice (acta jure imperii).
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 10:06, 7 Februarie 2018
Inca o data: eu nu am de unde sti daca dvs. ati platit pentru a primi astfel de sfaturi. Exista escroci care se ocupa cu a oferi contra cost argumente pseudojuridice. O decizie canadiana in limba engleza in aceasta privinta: [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2018
tgeorgescu, utilizator
Am citit frugal despre speta respectiva ca ar fi vb de petenti care refuza sa recunoasca legea statului ai carui subiecti sunt.
Nu inteleg ce similitudine gasiti cu situatia de fata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ambasada constituie 'sediu secundar' al persoanei juridice statul strain? aidu aidu Potrivit prev. art. 1065 alin. (3) Instanţele române sunt de asemenea competente pentru a judeca orice cerere privind activitatea la sediul secundar al unei ... (vezi toată discuția)
cum mi-a incalcat romania dreptul la viata privata? aidu aidu Potrivit prev. art. 28 alin. (2) În cazul raporturilor procesuale cu element de extraneitate, determinarea legii de procedură aplicabile se face potrivit ... (vezi toată discuția)
Abuz politia slovena impotriva cetatean roman ContSters328953 ContSters328953 Buna ziua, mi s-a intamplat urmatorul eveniment extrem de bizar si suparator:calatoream cu masina proprie si m-a oprit politia in slovenia (sper ca erau ... (vezi toată discuția)