avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INVENTARIEREA PATRIMONIULUI UNEI INSTITUTII PUBLICE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INVENTARIEREA PATRIMONIULUI UNEI INSTITUTII PUBLICE

Va rog frumos cine poate sa ma ajute cu PASI care trebuiesc urmati pentru a efectua inventarierea patrimoniului.
Cel mai recent răspuns: vali.herea , utilizator 23:09, 19 Octombrie 2009
Buna seara
Intr-o institutie publica inventarierea patrimoniului se realizeaza in felul urmator : Prin dispozitie scrisa a ordonatorului de credite se stabileste componenta comisiei de inventariere, gestiunile care sunt supuse inventarierii, durata inventarului (de la data...la data), precum si componenta comisiei de casare. Cele doua comisii sunt compuse dintr-un presedinte si cel putin 2 membrii. Comisia de inventariere solicita compatimentului contabilitate situatia stocurilor scriptice si incepe inventarierea. Rezultatele inventarierii se consemneaza intr-un proces verbal care se aduce la cunostinta ordonatorului de credite care tot prin dispozitie scrisa se adopta. Comisia de casare propune de asemenea intr-un proces verbal obiectele de inventar propuse la casare, precum si modul de valorificare al acestora. Si acest proces verbal este adoptat tot prin dispozitie scrisa a ordonatorului. Mai departe, cele doua dispozitii se inregistreaza in contabilitate in mod corespunzator.
Mult spor la lucru !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventariere croberta croberta cine are obigatia aducerii la cunostinta personalului ca face parte dintr - o comisie de inventariere ? cel care numeste comisiile sau presedintele comisiei ... (vezi toată discuția)
Casarea calculatoarelor de birou cddanka cddanka Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la posibilitatea de casare a unor calculatoare de catre o institutie publica. Aceasta poate fi realizata conform ... (vezi toată discuția)
Gestiune Daniel Valentin Daniel Valentin Bună ziua! In prezent sunt gestionar-vânzător la un magazin de piese auto, lucrez de 8 luni de zile, astăzi mi-am depus demisia cu un preaviz de 20 zile ... (vezi toată discuția)