avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cui ma pot adresa daca cei care deranjeaza sunt de la ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cui ma pot adresa daca cei care deranjeaza sunt de la POLITIA COMUNITARA?

organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban - fapta se sanctioneaza cu amenda intre 500 si 1500 lei;Cine trebuie sa constate aceasta fapta daca cei care o fac sunt politisti comunitari?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:50, 31 Ianuarie 2018
Instituţiile ce au atribuţii cu menţinerea ordinii si liniştii publice sunt Poliţia Locală conform art.6 din Legea nr.155/2010, Poliţia Română conform art.26 din Legea nr.218/2002, si Jandarmeria Română conform art.19 din Legea nr. 550/2004.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2018
IOAN BITIUȘCĂ, Avocat
Gasiti aici Legea nr .61/ 1991 republicata privind linistea si ordinea publica
www.avocatnet.ro/articol_361...
Vedeti pct.2 art.26. Constatarea se face de catre politie. Este bine sa depuneti sesizari scrise la Politia judeteana/ municipala, nu la primarie/ politia comunitara, cu nr de inregistrare/ data pentru a primi raspuns in scris despre masurile luate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice - muzica la intensitate foarte mare Ctin2015 Ctin2015 In conformitate cu legea cu privire la tulburarea linistii publice - republicata in 2014 , inteleg ca acum legea este mult mai blanda - cu privire la ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice in mediul rural mihaela1964 mihaela1964 Legile referitoare la linistea publica se aplica si in mediul rural, aici ne confruntam cu adevarate torturi psihologice din partea unora care dau muzica ... (vezi toată discuția)
Vecini recalcitranti AnaAnita AnaAnita Asociatia de proprietari se poate indrepta pe cai juridice impotriva unui vecin care ma deranjeaza prin zgomote la orice ora din zi si din noapte? Am chemat ... (vezi toată discuția)