avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Banca nu vrea să ne acorde creditul până nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Banca nu vrea să ne acorde creditul până nu rezolvăm o problemă din contractul de vânzare-cumpărare a imobilului. Ce șanse am să rezolv la notariat această problemă?

Buna seara, as avea nevoie sa imi spuneti va rog in cazul in care semnez un contract de vanzare cumparare pentru un imobil iar ulterior se merge la banca acolo sesizandu-se o greseala in contractul de credit, acest nefiind semnat adica s-a renuntat la semnarea lui pana se va remedia problema, se poate anula contractul de vanzare si sa se restituie suma platita? Mentionez faptul ca, contractul nu a fost inregistrat, depus la cartea funciara. Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gabriello005 , utilizator 08:17, 9 Februarie 2018
Pai sa le plateasca doamna de la banca :) Fiecare plateste pentru propria neatentie.
Oricum e foarte ciudat ca initial v-a indrumat sa faceti antecontractul sub semnatura privata, si acum ca s-a descoperit o eroare, doreste sa fie facut in forma autentica.
Ideea este ca fiecare act ce pleaca din biroul notarial are un numar de autentic, inscris in registrul general.
Dvs ati semnat contractul de vanzare cumparare ieri. Actul nu a fost dus la Carte funciara, insa dupa semnarea contractului, notarul a mai avut in ziua aceea declaratii/procuri/alte acte, carora le-au fost alocate urmatoarele numere.
Daca ar fi fost chestiune de 2-3 ore intre sesizarea greselii si revenirea la notariat, nu era nici o problema.
Dar dvs ati venit a doua zi. Actul a ramas inregistrat pe ziua de ieri si ca atare nu puteti semna azi un act ce poarta data de ieri. Ar insemna....ceva fals intelectual pentru notar.
Acum dvs reveniti, intocmiti un alt contract cu data de azi, care va purta alt numar si evident alte taxe. Daca o sa sesizati pe ultima pagina inainte de semnatura notarului sunt mentionate taxele si bonul fiscal/chitanta cu care au fost incasate.
Deci nu se poate elibera un act autentic fara a fi perceput onorariul si fara a incasa taxele pentru care a fost eliberata chitanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti dovezi scrise ca ati ales alt credit, cereti bancii sa rezolve. Daca nu, ar fi fost buna o asistenta juridica.
Nu inteleg nici ei de ce e musai sa fie promisiune, de ce nu contractul de vanzare autentic nu era bun pentru creditul ce urma sa fie, de ce e nevoie de autentic vazand ca acum faceti promisiunea si in 2 zile semnati contractul...
E necesar sa negociati cu cei de la banca, e incurcaturalor si trebuie sa va dea o solutie mai putin costisitoare. Va pot reduce costurile cu creditul ca sa platiti dv. notarul, nu stiu.
Buna ziua,
Cei de la banca nu recunosc ca a fost greseala lor..nu isi asuma..asa cum noi nu avem nimic scris decat o informare cum trebuia sa fie creditul, aceasta fiind un fel de simulare. Ei au la mana faptul ca ne-a dat sa semnam inaintea contractului un precontract sau cum se numeste cu creditul gresit..iar noi avem vina ca nu am citit ce scria am mers pe incredere ..adica nici nu visam ca poate exista alt credit la ipotecar.
Am anulat la notar contractul..cei de la banca spunand ca neaparat trebuie reluate toate actele si implicit promisiunea cu avans nu a mai fost valabila ..ceea ce zic ei ca e neaparat nevoie de ea notariala.

-Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să postați un nou mesaj. Mulțumesc-
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
De curand am cumparat un apartament cu credit ipotecar. E simplu,banca pe langa tiate documentele imobilului cere si o promisiune, sa fie sigura pt acea tranzactie, pe urma se face expertiza imobilului, apoi se trimite dosarul la juridicul bancii. din prima etapa pana la confirmarea juridicului nimeni nu iti garanteaza pt acel credit ipotecar. pe scurt poti plati taxe notariale etc, si ei pot spune ca nu iti pot da acel credit ipotecar, sau iti pot spune ca primesti o suma mai mica decat cea discutata . pe scurt pierzi tot ce ai cheltuit pana in momentul respectiv, daca in promisiune nu ai mentionat la clauze sa se restituie bani , daca nu ti se acorda creditul poti spune pa si la acea suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestatie tabulara patitul 2 patitul 2 Buna ziua, Am o problema majora si v-as cere niste sfaturi. Impreuna cu fratele meu am cumparat un apartament in anul 2007. La semnarea antecontaractului ... (vezi toată discuția)
Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)
Anulare promisiune vanzare-cumparare imobil mariana_aba mariana_aba Buna seara, urmeaza sa vand o locuinta prin credit si as vrea sa stiu care este procedura de anulare a promisiunii de vanzare in cazul in care cumparatorul ... (vezi toată discuția)