avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... taxa salubritate sector 4 pt bebelusi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

taxa salubritate sector 4 pt bebelusi

Buna ziua,
Dupa cum se stie, Primaria Sector 4 a adaugat o taxa de salubritate in functie de venitul fiecarui membru al familiei....Am un copil de 1 an si jumatate si stiu ca exista o lege prin care copiii pana in varsta de 3 ani sunt scutiti de plata intretinerii, unde inainte era inclusa si salubritatea. Imi puteti spune, va rog, daca copilul trebuie sa plateasca aceasta taxa?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:35, 1 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copiii sub 3 ani pot fi scutiti numai in baza unei hotarari adoptate de adunarea generala a proprietarilor.

Legea nr. 67/2017 pentru completarea art. 47 din Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari
Articol unic. -
Articolul 47 din Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 490 din 23 iulie 2007, cu modificările și completările ulterioare, se completează după cum urmează:
- După alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu următorul cuprins:
(2) Asociațiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1) lit. b) pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani."

Cum taxa de salubritate in S4 se plateste la primarie puteti beneficia de o eventuala scutire pentru copil numai daca exista o HCL in acest sens.
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea pt copiii sub 7 ani iusty75 iusty75 Buna ziua! S-a aprobat cumva in Parlament legea prin care copiii sub 7 ani sunt scutiti de plata la intretinere? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune copii sub 3 ani sterod sterod Urmare a art 56 alin 2 Legea 230/2007 referitoare la posibila exceptare de la plata cheltuielilor comune pt copiii de pana la 3 ani, cum ati dezbatut si ... (vezi toată discuția)
Nou-nascut la întreținere carmencalineata carmencalineata Buna seara! Va rog sa.mi spuneti dacă e obligatoriu sa.mi treaca bebelusul la întreținere, daca asa scrie in lege sau ce pot face sa nu.l treaca timp de cei ... (vezi toată discuția)