avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contestatie pt grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contestatie pt grad de handicap

Ce as putea face si ce acte am nevoie? Spuneti-mi va rog ce as putea face in cazul acesta ca nu stiu cum sa procedez:bunica sotului a facut acc vascular in 10 octombrie 2017 tot atunci m-am lasat de munca sa pot sta cu ea si copilasii nostrii mentionez ca sunt 3 minori ,am urmat toate actele necesare pt gradu de handicap ,am ajuns la evaluare pe data de 17 ianuarie 2018 cu ea pe targa,suferind bunica de dementa si alzhaimer,iar pe 1 feb 2018 am primit rasp: grad grav fara insotitor,eu nu o pot lasa in casa ca e pericol mai ales cu cei 3 minori si sa merg la munca si eu si sotul,nu mi se pare corect in ceea ce i priveste pe ei daca da foc la casa sau ce stiu eu ce mai poate face,tinand cont ca stam la bloc cu 10 etaje .Mai mentionez ca ea este dependenta de mine ,eu i dau medicamentele ,eu i fac baie ,eu o imbrac s.a.m.d.Cum as putea sa formulez contestatia ca am termen 30 de zile si ce acte as avea nevoie in instanta?Ajutati-ma va rog ca nu mai stiu incotro sa o iau primaria si casa de.pensii nu au nici o leg si nu mi-au dat detalii!!!
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 14:33, 22 Septembrie 2018
Este necesar sa promovati actiune adresata si inregistrata pe rolul Tribunalului local – Sectia contencios administrativ si fiscal prin care sa chemati in judecata paratul Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - Directia Generala - Protectia Persoanelor cu Handicap-Comisia Superioara de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, contestand decizia de incadrare in grad de handicap nr. xxx
Daca nu stapaniti procedura contactati persoana specializata care va poate redacta actiunea
Succes !
Ce acte am nevoie?
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acte:
- cererea de chemare în judecată, prin care contestați certificatul de handicap în 2 (doua) exemplare.
- certificatul de handicap in 2 (doua) exemplare copii xerox, pe care scrieți: «conform cu originalul», și semnați.
- copie după buletinul de identitate.
Multumesc frumos ,multa sanatate !!!
Certificatul de încadrare în grad și tip de handicap se contestă la tribunal, fără a chema în judecată Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități și Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap pentru că emitentul acelui act administrativ este Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din județul unde domiciliază contestatorul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație anulare certificat de handicap grav ContSters462944 ContSters462944 Buna ziua. Am o întrebare. Am avut certificat handicap grad accentuat,insa anul acesta mi- a fost luat de tot. Am înțeles că doar in tribunal se fac ... (vezi toată discuția)
Contestatie certificat de incadrare handicap Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, soția mea a avut de aproximativ 10 ani de zile certificat handicap grad accentuat cu revizuire la 12 luni, în acest an după comisie a primit ... (vezi toată discuția)
Contestatie cerificat handicap antoniu2 antoniu2 Buna seara , Sotia mea a obtinut certificat de incadrare in grad de handicap accentuat valabil 24 luni cu data dobandirii handicapului 1983 . Mentionez ca data ... (vezi toată discuția)