Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cerere executare
Discuție deschisă în Executare silită

Cerere executare

In urma obtinerii unei hotarari judecatoresti definitive acum aprox. 8 luni, o firma trebuie sa-i plateasca subsemnatului daune morale cu penalitati aferente in cazu intarzierii. Firma nu a platit niciun leu pana acum asa ca a trebuit sa inaintez o cerere catre aceasta prin care ii solicit plata despagubirii. In urma acestei cereri, cat timp are la dispozitie firma pentru a plati? Daca nu doreste, ce as putea face mai departe? Mentionez faptul ca aceasta firma nu se afla in situatie de insoventa/faliment. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laura Roca , Avocat 20:48, 7 Februarie 2018
Bună seara, puteti apela la un executor judecătoresc pentru executarea silită a acelei hotărâri. Va veti recupera insa banii doar daca respectiva firma este solvabila (are bani sau alte bunuri care sa acopere datoria către dvs). Faptul că societatea nu e in insolventa /faliment (adică nu exista un asemenea proces) nu reprezinta o garanție absolută în sensul solvabilitatii sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat dureaza pana primesc despagubirile de la firma de asigurari in cazul unei hotarari judecatoresti definitive? luciantec luciantec buna ziua. sunt victima unui accident de circulatie si acum o luna, s-a terminat procesul la curtea de apel, iar firma de asigurari este obligata sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Renuntare la proces - impozit pe venitul din despagubiri? RoSo RoSo Bună ziua, Am depus la instanța de judecată o cerere de chemare în judecată a unei firme. Instanța a stabilit deja primul termen de judecată, dar, ... (vezi toată discuția)
Daune vatamare corporala CMirela CMirela Buna ziua, In urma unui accident rutier (eram pe trecerea de pietoni) m-am ales cu o ruptura partiala de menisc (pentru care am facut o meniscectomie) si o ... (vezi toată discuția)