avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plângere contravențională respinsă. Care este ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plângere contravențională respinsă. Care este termenul în care trebuie să predau permisul?

Buna ziua,
Astazi mi-a fost respinsa plangera contraventionala dar am apel in 30 de zile ...pot preda permisul pentru a nu mai pierde timp sau sunt obligat sa astept inca 30 de zile pentru al preda...?multumesc
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:40, 21 Februarie 2018
Am inteles intrebarea @DannielS si faptul ca trebuie sa predea permisul in termen de 15 zile de la pronuntare daca nu vrea sa mai depuna apel dar eu am intrebat daca petentul vrea sa faca apel ce termen are pentru depunere, 15 zile de la pronuntare sau 30 de zile de la comunicare?

Daca depune apelul in ultima zi din cele 30 dupa comunicare i se majoreaza perioada de suspendare sau nu?


30 are.
Colega Petre are cumva dreptate, caci la momentul la care legea prevedea predarea in 15 zile, hotararea era considerata definitiva. Azi, ea e atacabila cu apel.
Totusi, in practica, este muuuuuult efort sa dovedesti ca nu ai incalcat legea, ca aveai dreptul sa il predai la 15 zile de la devenirea definitiva, vazand ca art. 2 nu prevede definitivarea hotararii in mod expres.
In opinia mea, ca avocat, acest efort nu merita, in practica. Cele 30 de zile adaugate suplimentar sunt greu de combatut, nu ai procedura usoara, ramai cu ele pana zice o instanta, instanta zice mult dupa ce trec cele 30 de zile [e langa zilele principale. In consecinta, ai dreptate, insa tot stai fara permis. Castigul fiind?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de predare a permisului de conducere david mihaela david mihaela Buna seara! Pe data de 09.06.2015 am pierdut procesul in care am contestat procesul verbal. Am fost la politie si mi s-a spus ca-mi trebuie decizia si sa dau ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - predare permis VladVZG VladVZG Bună ziua, Se dă următoarea situație - Mi-a fost suspendat permisul în toamnă pe trei luni. în Cluj, eu fiind din Iași. Am făcut contestație, la mai ... (vezi toată discuția)
Predarea permisului de conducere isomeone isomeone Buna seara! Desi am citit cam tot ce se putea pe forum, gasind pareri impartite cu privire la acest subiect, indraznesc sa deschid un subiect nou de ... (vezi toată discuția)