avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Popriri
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Popriri

Buna ziua, am o poprire pe contul de pensie, si doresc sa stiu daca este legal.Mentionez ca pensia are valoarea de 565 roni si in acest cont nu intra alti bani decit aceasta pensie
Cel mai recent răspuns: G3org33 , utilizator 18:22, 15 Decembrie 2019
Art. 729 - Cod Procedură Civilă - Limitele urmăririi veniturilor băneşti:

(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
Am inteles Dapix, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face? poprire pe pensie de boală mihai_77 mihai_77 voi incerca sa fiu cat mai succint, am ajuns in imposibilitate de plata si eu ca altii,dar din cauza unui accident cerebral . voi avea o pensie pe caz de ... (vezi toată discuția)
Cat se poate popri din pensie? cretu49 cretu49 Un pensionar in anul 2016 are o pensie de 506 lei si retineri de 94 de lei. Din data de 1 Mai salariul minim va fi de 1250 lei. Cati bani va lua pensionarul ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie minima alialex alialex Bună ziua, Soțul meu este pensionar (pe caz de boală) cu un venit de 800 lei format di 256 lei pensie și 544 indemnizație socială. Are o poprire la ... (vezi toată discuția)