avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament nelocuit, plata taxelor comune o dată pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament nelocuit, plata taxelor comune o dată pe an. De ce mi se calculează penalități la zi de neplată?

Am un apartment in care nu locuieste nimeni, iar taxele comune le platesc o data pe an. Este legal sa mi se impute penalitati la zi de neplata daca am cerere depusa de scoatere de la taxe pe termen nelimitat? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: costelmardare , utilizator 10:11, 20 Februarie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util


Nelcri a scris:

Nu ati inteles intrebarea. Nu contest necesitatea platii taxelor comune cand apartamentul nu este locuit. Intrebam daca este legal sa platesc penalizari pe zi de neplata din moment ce asociatia de locatari a fost informata ca nu sta nimeni in apartament?
Nu sunt de accord cu plata in avans, prefer sa stiu pt ce platesc. Multumesc


Nu ati inteles raspunsul... daca nu platiti la timp o factura, nu e logic ca datorati si penalitati ? Si la impozit datorati penalitati daca nu il platiti la timp, si acolo nu conteaza nici daca stati si nici daca nu. La telefon, va intreaba cineva daca folositi sau nu ? Nu va vine factura cu o data scadenta? nu datorati penalitati daca nu o platiti la timp ?
Vb cu un vecin sa va zica cat aveti intretinerea si o platiti prin banca , direct in contul asociatiei .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand trebuie sa verificati daca au hotarare de Adunare Generala pentru aplicarea de penalitati ( probabil ca au ... ). Daca da, atunci este legal ! Conform Legii 230 /2007 aveti obligatia sa achitati cotele de contributie intr-un termen de 20 de zile de la afisarea listelor, iar penaalitatile se pot aplica dupa inca 30 de zile si pot merge pana la un maxim de 0,2 % / zi din suma datorata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca dvs, cu de la sine putere ati hotarat sa platiti O DATA PE AN este complet nelegal. Cheltuielile comune ale asociatiei (cele care se calculeaza in functie de cota indiviza a apartamentului) nu depind de numarul de persoane care locuiesc in apartament ! Aceste cote, se afiseaza si se PLATESC LUNAR !
Deci dvs, ramaneti luna de luna restantier la plata lor. Asa spune legea ! Studiati daca doriti legislatia care se refera la administrarea asociatiilor de proprietari , incepand cu legea 230.
Sunteti in culpa, restantier, si degeaba va incapatanati sa platiti anual dupa propriile dvs hotarari ! Este nelegal si deci asociatia are dreptate daca va impune penalitati ptr neplata !
Si acum, o intrebare simpla:
Daca nu locuiti cu anii (si deci nu aveti nevoie de acest apartament) de ce nu-l inchiriati ? Ati scoate insutit banii ptr plata intretinerii si nici nu s-ar mai degrada. Este bine stiut ca un apartament nefolosit se degradeaza singur (incepand cu instalatiile sanitare, care ies din uz).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prietene,
Degeaba iti bati capul cu individul !
Face parte din secta rau-platnicilor inraiti, vesnic certati cu legea si care, culmea, se mai si victimizeaza considerandu-se nedreptatiti !
Nu au leac !
Corect ar fi, ca asociatia, dupa depasirea termenului legal (de 90 de zile, parca) sa-l dea in judecata, solicitand scoaterea la vanzare a apartamentului pentru recuperarea pagubelor produse Asociatiei !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli la bloc t_ovi2002 t_ovi2002 Buna ziua. La blocul nostru se afiseaza cheltuielile in data de 25. daca pana in 30 sfarsitul lunii in curs nu le-ai platit, esti afisat la restantieri. Nu e ... (vezi toată discuția)
Cheltuiele de bloc in proprietate in comune Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli Buna ziua, sunt proprietar in cota parte 1/2 de un apartament. In apartament respectiv, momentan, nu lociueste niman, dar ceva cheltuiele sunt la fel. Ca ... (vezi toată discuția)
Restante asociație proprietari Adi_Administrator Adi_Administrator Care sunt contribuțiile bănești (obligațiile financiare) la care trebuie să participe o persoană care refuză să facă parte din asociația de ... (vezi toată discuția)