avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca

Pentru serviciu de furnizare apa potabila , nou infiintat in cadrul primariei prin HCL, cu personalitate juridica,126 de angajati,sindicat afiliat la SIGOL-servicii publice de gospodarie comunala,se negociaza separat contractul colectiv de munca, la nivel de unitate ?
Continutul contractului este cel din Contractul negociat la nivel superior ,adica al pentru ramura de gospodarie comunala sau trebuie sa fie cel al institutiilor bugetare,respectiv al primariei din ale carei servicii face parte?
Pentru intregistrarea la Directia Muncii este necesara o hotarare a Consiliului local de aprobare a CCM ?
Prin HCL este aprobat Regulamentul de Organizare si Functionare al serviciului.
Mai este nevoie de HCL pentru aprobare a Regulamentului de Ordine Interioara ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:04, 22 Octombrie 2009
1.Daca salariatii dvs. nu sunt functionari publici inseamna ca apartineti de ramura servicii publice, gospodarie comunala.
2. Puteti negocia un CCM pe unitate si sa alegeti, pentru negociere, clauze cat mai favorabile dvs., inspirate si din CCM al functionarilor publici.
3. Puteti sa luati legatura cu sindicatul SIGOL, la care sunteti afiliati, pentru a va ajuta la incheierea unui CCM cat mai bun.
4. Daca salariatii dvs. au contractele individuale de munca (CIM) incheiate cu unitatea de furnizare a apei (ati zis ca are personalitate juridica) atunci negocierea se poarta cu conducerea acestei unitati (care a semnat CIM cu salariatii).
5. Pentru inregistrarea la DMPS a CCM nu este nevoie de aprobarea sau hotararea CL., pentru ca nu aveti CIM semnat de acesta.
6. Regulamentul intern se intocmeste de angajator (nu de CL), cu consultarea sindicatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare urgent tunaru tunaru Lucrez la Comceh Calarasi si contractul colectiv de munca a expirat in luna februarie vreau sa aflu in ce situatie se afla salariati acestei socetati in ... (vezi toată discuția)
Sindicat nelapop nelapop Este corect sa ne retina 0,66% din salariul de incadrare ,contributie care sa formeze un fond pt sindicatul Sanitas? EU FACAND PARTE DIN ALT SINDICAT !Cotizez ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca LITERA LITERA Avem un de negociat un contract colectiv de munca la nivel de unitate fara sindicate reprezentative,dar cere s-au afiliat la o federatie sindicata la nivel de ... (vezi toată discuția)