avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contract de achizitie persoana fizica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contract de achizitie persoana fizica

Poate, in baza legii nr. 98/2016, o institutie publica sa incheie un contract de prestari servicii cu o persoana fizica care nu este inregistrata ANAF, doar pe baza CNP?
Cel mai recent răspuns: Gabriella.S , utilizator 12:25, 9 Martie 2018
Consider ca NU.
Definitie operator economic
Legea 98/2016 - orice persoană fizică sau juridică, de drept public ori de drept privat, sau grup ori asociere de astfel de persoane, care oferă în mod licit pe piaţă executarea de lucrări şi/sau a unei construcţii, furnizarea de produse ori prestarea de servicii, inclusiv orice asociere temporară formată între două ori mai multe dintre aceste entităţi;

Legea 99/2016 A - operator economic - orice persoană fizică sau juridică, de drept public sau de drept privat sau grup ori asociere de astfel de persoane, care este autorizată conform prevederilor art. 207 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, care oferă în mod licit pe piaţă executarea de lucrări şi/sau a unei construcţii, furnizarea de produse sau prestarea de servicii, inclusiv orice asociere temporară formată între două sau mai multe dintre aceste entităţi

In mod licit ar fi de fapt ca plateste impozit pe ceea ce presteaza, deci este inregistrata/ autorizata. Eu interpretez ca trebuie sa fie minim PFA, I.I., I.F.

Am dat extras din 2 legi, fiindca nu ati mentionat ca este achizitie publica sau sectoriala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii informatice cu pfa cdaniel87 cdaniel87 Conform Legii 98/2016 se poate incheia (achizitiona) contract de prestari servicii informatice cu PFA? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Contract achizitie publica noa noa Se pot incheia in baza legii achizitiilor publice contracte de prestari servicii cu persoane fizice, sau acestea trebuie sa fie independente sau autorizate? (vezi toată discuția)
Cod caen neautorizat creatza_70 creatza_70 Buna ziua, Poate presta servicii de salubrizare o firma care are in Certificatul Constatator, la Activitati secundare, codurile CAEN 8121, 8122 si 8129 dar ... (vezi toată discuția)