La capatul gradinii mele, unde a fost o casa particulara o firma si-a stabilit sediul social, bineneteles fara acordul nici unui vecin. Mentionez ca aceasta casa are intrarea pe o strada paralela cu cea pe care am eu intrarea. Dupa stabilirea sediului social, au inceput sa desfasoare diferite activitati care antreneaza diferite persoane din exteriorul firmei gen training, vize pt. canada, stabilire de persoane care sunt in diferite consilii de administratie, joburi, etc..Gardul comun este la aprox. 2,2 m de cladirea lor. Datorita acestor lucruri avand in vedere ca din cladirea lor se vede totul in gradina mea si in casa, mai ales cand este lumina aprinsa( acestia au activitate pana seara tarziu) eu nemaiavand intimitate in spatiul locuintei mele, i-am rugat sa-si puna geamuri mate macar la 2/3 din inaltimea lor, dar nu au dat curs rugamintii. Mai mult chear si-au ridicat o copertina cu structura metalica pe gardul comun fara nici o aprobare. Ce am de facut in aceasta situatie? Au obligatia sa solicite acordul vecinilor pentru desfasurarea de asemenea activitati?
Acordul vecinilor este necesar pentru ca sediul social/punctul de lucru sa functioneze in imobile cu mai multi proprietari , cum ar fi un apartament de bloc. In aceasta situatie se cere acordul vecinilor cu peretele comun. Daca imobilul la care faceti referire nu se afla in aceasta situatie nu este nevoie de acordul vecinilor.
Buna seara. Am un srl infiintat in 2018 in localitatea in care locuiesc cu sediul social si primul punt de lucru la mine acasa. In 2019 am cumpărat un teren extravilan intre satul meu si satul vecin unde am deschis un nou punct de lucru. Activitatea pe care o desfasor este taierea si fasonarea pietrei de marmură. Dupa mine este un vecin care deținea o firma cu aceeasi activitate,dar si -a inchis activitatea dupa ce am deschis eu acolo punctul de lucru. Precizez ca el si părinții lui locuiesc acum acolo si ma tot șicanează cu reclamații pe la primarie din cauza zgomotului produs de utilaje. In urma reclamatilor mi- a fost scurtat orarul de funcționare pana la ora 18. Întrebărileele sunt următoarele? Este posibil ca terenul lui sa fie intravilan in condițiile in care terenul meu este extravilan,iar al lui este plasat dupa al meu? Este nevoie de acordul lui pentru un anume program de lucru in condițiile in care nu ne invecinam direct,ci ne despart,la strada aproximativ 200 de metrii si ne invecinam indirect din cauza plasarii terenului lui fiind despartitide un rau?
Acord vecini
DUMA MARCEL
La spatele grădinii mele o firmă a cumparat o casa care are iesire pe cealaltă str. și si-a facut sediul social dar desfășoară activități conform ... (vezi toată discuția)
Tot curte comuna
valivali75
Buna ziua, dupa cum am spus in titlu, tot cu o curte comuna am problema, si anume:
Suntem 4 familii in acea curte, 3 in curtea din fata corp cladire A, si noi ... (vezi toată discuția)