avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Valabilitate autorizatie vs durata executie lucrari
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Valabilitate autorizatie vs durata executie lucrari

Am obtinut autorizatie de constructie casa cu o valabilitate de 36 luni (contrar celor indicate in L 50/91 - 12 luni valabilitate) de la data emiterii, interval de timp in care trebuie incepute lucrarile de executie autorizate.
Pe de alta parte, aceeasi autorizatie prevede durata de executie lucrari de 12 luni calculata de la data inceperii efective a lucrarilor (anuntata in prealabil), situatie in care perioada de valabilitate a autorizatiei se extinde pe intreaga durata de executie a lucrarilor autorizate.

Si acum intrebarea:
Dupa cele 12 luni (durata de executie) am casa la rosu, CE FAC?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
geo125879, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:27, 22 Februarie 2018
Valabilitatea autorizatiei de constructie emisa de primarie este de 3 ani.
In cei trei ani trebuie sa incepeti lucrarile de ctie. si sa finalizati lucrarile (cu receptie finala) in 12 luni de la data inceperii lucrarilor.
Inceperea lucrarilor trebuie anuntata la Inspectoratul de stat in ctii.
Daca nu finalizati lucrarile de ctie. in cele 12 luni, nu puteti face receptia finala a lucrarilor, dupa depasirea termenului respectiv. Constructia fara receptie finala nu va putea fi inscrisa la cadastru si in cartea funciara.
Gasiti informatii suplimentare aici: www.avocatnet.ro/articol_409...
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Multumesc pentru raspuns.
Am comunicat atat la Inspectorat (24.04.2017) cat si la primarie (20.04.2017) inceperea lucrarilor. La expirarea celor 12 luni (din 20.04.2017 ma gandesc...) imi trebuie o noua autorizatie, eventual prelungire a celei existente?

Multumesc.
Trebuie sa va incadrati in cele 12 luni de durata a lucrarilor plus receptia finala a ctiei. Riscati amenda contraventionala pentru depasirea termenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia de constructie danielbejan danielbejan buna ziua. am si eu o intrebare: sunt la faza de autorizatie pentru o costructie nou si as vrea sa stiu daca autorizatia e valabila din ziua cand mi-au ... (vezi toată discuția)
Fundatie imobil reclamant2013 reclamant2013 Executarea subfundarii dispusa de instanta prin expertiza se poate face in regie proprie sau numai prin firma autorizata de specialitate? Va rog daca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!- autorizatie schimbare tigla Mirela7701 Mirela7701 Vreau sa înlocuiesc țigla cu tabla. Se cere autorizație? Cât costă? (vezi toată discuția)