avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obligatia de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obligatia de intretinere

Cine are obligatia de intretinere a unui batran internat intrun ayil, conform codului civil pana la ce grad
Cel mai recent răspuns: Rapeanu Mihaela Gianina , Consilier juridic 14:11, 22 Februarie 2018
Obligatia de intretinere exista intre sot si sotie,rudele in linie dreapta,intre frati si surori,,precum si intre celelalte persoane anume prevazute de lege.[Art.516 si urm.NCC]
nevasta, copiii, fratii, nepotii , in ordinea asta.
pana la rudele de gradul 4 de exemplu>art 519 ordinea de plata a intretineri cum se face conform art 519 sotii si fostii sotii, descendul este obligat la intretinere inaintea ascendentului , iar daca sunt mai multi descendenti cel mai apropiat inaintea celui mai indepartat, frati si surorile isi datoreaza intreinere dupa parinti, insa inaintea bunicilor, cine e descendentu si ascendentul, frati platesc inaintea bunicilor daca nu exista parinti ptr un batran ca nu inteleg specificatia. Vamultumes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine sunt susținătorii legali ai unui vârstnic cu venituri mici? chifor_lia chifor_lia Am un bunic internat intr-un centrul pentru persoane varstnice,iar veniturile dansului nu acopera contributia de intretinere in camin.Eu in calitate de ... (vezi toată discuția)
un copil cu grad grav de handicap își va încheia studiile la 18 ani. mai primește pensie de întreținere în aceste condiții? buburuza01 buburuza01 Buna ziua! Un copil cu grad grav de handicap mai primeste dupa implinirea varstei de 18 ani pensie alimentara asa cum era pana la aceasta varsta? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Obligatia de intretinere Vasile1959 Vasile1959 art. 516, alin (1) din codul civil prevede ca: Obligaţia de întreţinere există între soţ şi soţie, rudele în linie dreaptă, între fraţi şi ... (vezi toată discuția)