avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Protocol amplasare urne in scop umanitar pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Protocol amplasare urne in scop umanitar pentru strangere de fonduri

Buna seara!
Sunt o asociatie infiintata cu scop umanitar pentru imbunatatirea vietii copiilor cu probleme neuromotorii si vreau sa amplasez urne in diferite locatii pentru strangerea de fonduri. Care este procedura de amplasare a urnelor si de ce acte am eu nevoie ca asociatie si sa dovedesc locatiilor ca pot face acest lucru? Dar pentru golirea urnelor?
Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ioana-elena81 , utilizator 14:29, 5 Martie 2018
Nu mai exista o reglementare legala expresa, cum exista Legea Chetei in perioada interbelica,
DIn motive de siguranta, transparenta si incredere e cazul ca urnele sa fie sigilate si desigilate de o comisie, sa participe in aceasta si persoane din conducerea asociatiei si reprezentantii entitatii in a carei incinta a fost plasata cu acordul lor prealabil, si pe urna sau langa ea se existe text explicativ cine o instaleaza, in ce scop, care sunt beneficiarii ./ destinatia fondurilor etc. Nu e nevoie de o autorizatie specifica si e suficient sa scrie generic in statut ca e un ONG umanitar, E bien dar nu obligatoriu ca in Statut sa fie mentionat la mijloace si acest tip de obtinere de fonduri.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cutii amplasate ca lumea sa doneze. autorizatie? AdinaCristinaV AdinaCristinaV Avem probleme cu legea daca amplasam cutiute in magazine unde lumea sa doneze? Nu am facut nici un act pentru asta. Trebuie autorizatie? Si daca da de unde? (vezi toată discuția)
Ce fel de ong trebuie sa infiintez pentru a primi donatii? n06d n06d Ce fel de ONG trebuie sa infiintez pentru a primi donatii pentru o persoana bolnava de cancer? (vezi toată discuția)
Campanie strangere de fonduri iulian3310 iulian3310 Ce documente sunt necesare pentru a infiinta o campanie de strangere de fonduri de catre o societate comerciala ? Este nevoie de acordul primariei, politiei? (vezi toată discuția)