Buna ziua.
As dori sa stiu daca pot inregistra la notar cererea de optiune succesoarala in numele tatalui meu decedat care in timpul vietii nu si-a exercitat dreptul de optiune sucesoarala ?
Tatal meu a decedat in urma cu 8 luni , În timpul vietii, el nu a dezbatut mostenirea mamei sale decedate in 2009 , Si nici nu si-a inscris dreptul de optiune succesoarala pentru a-si mosteni mama (bunica mea).
Doresc sa evit posibilitatea de a fi omis de la dezbaterea mostenirii bunicii mele si sa-mi obtin dreptul la mostenire al partii ce i s-ar cuveni tatalui meu .
Prin urmare, se poate demonstra, certificatul de atestare fiscala,precum si printr-un istoric de rol fiscal, conduita de acceptare a succesiunii .( acceptarea succesiunii in mod tacit, implicit presupune o conduita prin care succesorul lasa sa se intrevada vointa de succede , actionand in calitatea sa de succesor).
Declaratia de acceptare a succesiunii este personala , expresa, totala-vizeaza intreaga mostenire ,irevocabila- nu se poate reveni asupra acesteia, in sensul de a retracta manifestarea de vointa.
Succesiunile vor fi dezbatute in ordinea deceselor.