avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Înregistrare cerere de optiune succesorala pentru o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Înregistrare cerere de optiune succesorala pentru o persoana decedata

Buna ziua.
As dori sa stiu daca pot inregistra la notar cererea de optiune succesoarala in numele tatalui meu decedat care in timpul vietii nu si-a exercitat dreptul de optiune sucesoarala ?
Tatal meu a decedat in urma cu 8 luni , În timpul vietii, el nu a dezbatut mostenirea mamei sale decedate in 2009 , Si nici nu si-a inscris dreptul de optiune succesoarala pentru a-si mosteni mama (bunica mea).
Doresc sa evit posibilitatea de a fi omis de la dezbaterea mostenirii bunicii mele si sa-mi obtin dreptul la mostenire al partii ce i s-ar cuveni tatalui meu .
Cel mai recent răspuns: Send , utilizator 15:15, 28 Februarie 2018
Va multumesc pentru lamuriri. Ar putea notarul sa ignore inregistrarea mea ca si mostenitor in RNNEOS ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce-ar face asa ceva?
Sa ignore = sa nu va mentioneze in mod deliberat = certificat de mostenitor anulabil
Multumesc pentru ajutor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal dumneavoastra a acceptat tacit succesiunea.

Prin urmare, se poate demonstra, certificatul de atestare fiscala,precum si printr-un istoric de rol fiscal, conduita de acceptare a succesiunii .( acceptarea succesiunii in mod tacit, implicit presupune o conduita prin care succesorul lasa sa se intrevada vointa de succede , actionand in calitatea sa de succesor).

Declaratia de acceptare a succesiunii este personala , expresa, totala-vizeaza intreaga mostenire ,irevocabila- nu se poate reveni asupra acesteia, in sensul de a retracta manifestarea de vointa.

Succesiunile vor fi dezbatute in ordinea deceselor.

Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc pentru detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rol agricol (fiscal) la primarie dgmaster dgmaster Am rugamintea sa ma lamuriti in legatura cu caracterul rolului din registrul agricol al primariei. Faptul ca bunurile imobile sunt inscrise in registrul ... (vezi toată discuția)
Succesiune irinafil irinafil Succesiunea se accepta la data la care a decedat persoana sau la data depunerii cererii de succesiune la notar. (vezi toată discuția)
Termen acceptanta succesorala - legea 18/1991 adriana-de adriana-de Stimati Domnilor Avocati, va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Este vorba de dezbaterea succesiunii dupa bunica mea, plecata din tara cu fiul ei ... (vezi toată discuția)