avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amendă abuzivă, PV anulat în instanță. Pot face ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amendă abuzivă, PV anulat în instanță. Pot face plângere penală împotriva polițiștilor care l-au întocmit?

Am avut o discutie in contradictoriu cu un individ la mine in curte. I-am cerut sa iasa afara din curte. A refuzat. L-am impins afara pe poarta dar acesta a patruns cu forta in curte inainte sa apuc sa incui poarta, fapt surprins de camerele de supraveghere. Din nou i-am cerut sa iasa, avertizându-l ca voi suna la 112. Nu l-a interesat. Am apelat la 112 si am reclamat violare de domiciliu. La fata locului a sosit un echipaj de politie care l-a surprins pe intrus la mine in curte. Le-am explicat politistilor ca eu am sunat la 112 si ca el este cel care refuza sa iasa din curte. Politisti ne-au legitimat pe amandoi si l-au condus pe intrus afara din curte dupa care au plecat. Dupa cateva zile, primesc prin posta un plic in interiorul caruia se afla un proces-verbal prin care eram sanctionat contraventional pentru alertarea falsa a autoritatilor, 500 de lei. M-am repezit la sectia de politie cu inregistrarile video care demonstrau ca am apelat 112 in mod justificat. Dezinteres total. Am facut contestatie. În faza de fond Judecatoria decide anularea amenzii. Politia face apel. Tribunalul respinge apelul aratand ca imaginile video demonstreaza ca procesul verbal nu corespunde cu realitatea. Procesul-verbal este anulat si eu sunt exonerat de la plata amenzii.

Am facut plangere penala impotriva politistilor la Parchet. In plangere am detaliat evenimentele si am atasat un CD care continea inregistrarile camerelor de supraveghere. De asemenea am atasat si decizia definitiva a Tribunalului. In esenta reclamam infractiunile de fals, uz de fals si abuz in serviciu. Dupa 5 luni, sunt audiat de un comisar-sef. Ma anunta ca CD-ul e zgariat. Intreb, cine l-a zgariat? Face pe niznaiul. Ba mai mult, ma informeaza ca nu am cum sa demonstrez ca nu am zgariat eu insumi CD-ul inainte sa-l expediez. Fug acasa, fac alt CD si-l predau comisarului. Foarte reluctant intocmeste un proces verbal in acest sens. Vine ordonanta de clasare a procurorului. Atat de execrabila incat am facut plangere impotriva ei din reflex. Vine ordonanta de la prim-procuror. Citesc. Practic se traduce asa, "Amice, esti idiot. De fapt, pentru faptul ca ne tot deranjezi, ia scoate tu 50 de lei din buzunar, asa, ca taxa pe prostie."

Lucruri incontestabile:
- in procesul-verbal se consemneaza ca l-as fi primit pe intrus in curte si ca am alertat fals autoritatile
- procesul-verbal a fost anulat deoarece nu corespunde cu realitatea, inregistrarile video aratand ca am apelat in mod justificat seriviciul de urgenta 112

Intrebari:
1) Cand un proces-verbal este anulat definitiv pentru ca nu corespunde cu realitatea, rezulta din asta ca nu mai poate fi vorba de fals intelectual?
2) Este o greseala sa facem plangere penala impotriva politistilor care inventeaza amenzi daca procesele-verbale au fost anulate?
3) Ce facem cu politistii astia care mint cu nerusinare in procesele-verbale? Resuflam usurati ca am scapat de amenda si ne vedem de drum ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat?
4) Ce sa fac in continuare? Procurorii spun ca politistii sunt de nota 10.

Nu-mi permit sa pierd in instanta. Nu am bani sa platesc cheltuielile de judecata ale politistilor infractori care vor fi scosi basma curata.

Din pur simt civic, eu as vrea sa merg mai departe, sa contribui cu ceva la curatirea Romaniei de astfel de elemente infractionale din politie. As dori sa previn ca acesti infractori sa amendeze abuziv pe altcineva.



Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2018
vo87yh1c0, utilizator
Cel mai recent răspuns: vo87yh1c0 , utilizator 06:25, 10 Martie 2018
Legea 188/1999 Art. 43
(1)Functionarii publici au obligatia sa ... se abtina de la orice fapta care ar putea aduce prejudicii persoanelor fizice sau juridice ...

Plangere penala pentru abuz in serviciu, 297 cod penal. cei 500 lei sunt dovada prejudiciului, plus restul cheltuielilor pentru contestare.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aşa se întâmplă când accepţi să joci pe terenul adversarului. Vă spun cum am procedat eu, pe vremea când ministru de interne era Vasile Blaga.
Am primit o amendă acasă că am parcat perpendicular la Gara de Nord, acolo la trepte, deşi toată lumea parchează aşa şi azi. Imbecilul a trecut greşit numărul meu, aşa că nu am mai atacat pe fond - voiam să arăt în instanţă că în continuare se parchează aşa, deci poliţia se rezumă la amendă, nu să ia măsuri -, ci pe formă. Am câştigat fără să mă deplasez de acasă, totul prin poştă.
După ce am câştigat, i-am trimis o scrisoare lui Blaga, foarte obraznică, în care îl invitam ca, în termen de 30 de zile, să-şi facă ordine în ogradă. să-mi comunice ce măsuri a luat şi, dacă nu mă satisfac, pe agent şi pe el o să-i chem în instanţă.
A început show-ul, m-au căutat, m-au invitat, etc. Le-am spus că nu am timp de pierdut pe culoarele lor, că aştept un răspuns scris, cum spune legea.
După circa 90 de zile, primesc o adresă cum că agentul respectiv a fost trimis în judecată pentru neglijenţă şi abuz în serviciu. După care am primit sentinţa că s-a dispus achitarea pe motiv că era la finalul programului, era obosit şi, nota bene, eu nu am precizat că aş fi suferit daune. Cu recurs.
Am decis că "ce e destul, e destul" şi nu am făcut recurs, nu voiam să-l dea afară, nu e creştineşte. Faptul că tot felul de şefi şi şefuţi, până la şeful poliţiei capitalei mi-au trimis scrisori, am considerat că l-au frecat destul şi pe el, şi pe şeful lui.
Aţi înţeles unde aţi greşit?
"hotumattua",
nu ne mai fierbe si spune-ne unde a gresit vo87yh1co.
Personal cred ca a procedat bine. Trebuie sa luam atitudine toti in situatii ca aceasta. Altfel n-o mai scoatem la capat cu abuzurile si ignoranta autoritatilor.
Nu vreau sa va plictisesc dar daca v-as povesti cum au venit cei de la Evidenta persoanelur sa-mi aduca acasa noua Carte de identitate desi este ilegal sa se procedeze asa... nu v-ar veni sa credeti. Totusi au facut-o. De ce? pentru ca erau in culpa cu abuz in serviciu si au vazut ca nu tine cu mine. In fine.... si asta poate insemna atitudine. Pot demonstra cu inregistrari video ptr. ca am camera pusa in fata usii de la intrare.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
gigiz, utilizator
Eu cred ca a gresit mergand mai departe in sistemul politist - procuror, pe calea legala pe care o parcurge toata lumea. Daca ar fi procedat pe cale ierarhica, si-ar fi atins mult mai sigur scopul educativ asupra politistilor militieni. Parerea mea :)
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

leorot a scris:

Eu cred ca a gresit mergand mai departe in sistemul politist - procuror, pe calea legala pe care o parcurge toata lumea. Daca ar fi procedat pe cale ierarhica, si-ar fi atins mult mai sigur scopul educativ asupra politistilor militieni. Parerea mea :)


Ar fi prea frumos sa mearga asa dar , din pacate, practica de zi cu zi ne-a demonstrate ca nu merge. Astia nu mai au frica decat de presa scrisa sau televiziune. Ei se acopera unii pe altii. O spun din patite. Vedem cu totii ce se intampla in tara asta..... Trebuie sa luam atitudine dar sa apelam si la alte metode coercitive. Adica sa ne pazim singuri si sa-i pedepsim cum putem - evident fara sa se abatem noi de la lege.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
gigiz, utilizator

Alte discuții în legătură

Abuz de putere nicu2 nicu2 DE EXEMPLU POT ALFA DACA UN GABOR NU SE ALFA LA LOCUL DE MUNCA ? MI-A EMIS UN PROCES VERBAL DAR STIU CA NU ERA IN TIMPUL SERVICIUL SE POATE DEPUNE O PLANGERE ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru favorizarea infractorului sau neglijenta in serviciu aidu aidu Politistul a facut circ de urmarire penala... a nesocotit toate dovezile, si i-a dat in mod absolut halucinant castig de cauza faptuitorului. Fac plangere ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva davidescucostel davidescucostel Buna ziua . Problema este urmatoarea : In urma cu o luna , niste vecini au facut un mic gratar in gradina din spatele blocului . Prin bunavointa ... (vezi toată discuția)