Sunt in divort si sotul meu trebuie sa aduca o adeverinta pentru stabilirea pensiei alimentare pentru baiatul nostru.Astazi,m-a informat ca pe adeverinta,cei de la serviciul personal nu i-au introdus in salariu norma de hrana, motivand ca este un drept al lui personal si care nu se considera spor la salariu(el fiind politist),dar pe fluturas acest spor este introdus in indemnizatia lunara.Este corect?Va multumesc.
Imi cer scuze daca va contrazic,dar,cine m-a sfatuit este un avocat caruia i-am platit pentru aceasta consultatie, care o sa ma reprezinte la proces si nu cred ca mi-ar fi spus despre cai verzi pe pereti.Domnul in cauza s-a mai confruntat cu astfel de situatii si nu cred ca ar lua o cauza pierduta din start.
Cu neimpozitarea drepturilor de hrana gresiti amarnic pentru ca este un drept impozitat.Am un fluturas de salariu care imi indica ca este o suma impozitata si prin faptul ca dvs doar citati din lege si nu stiti ca acest venit este impozitat imi da de banuit ca raspunsurile sunt date la nimereala,ca sa zic asa,sau lucrati in bransa(MI).Imi cer scuze daca v-am jignit,dar impresia asta mi-ati lasat-o.
Legea spune clar ca drepturile de hrana nu sunt impozitate. Daca veti studia mai atent acel fluturas de salariu, veti observa ca mai intai sunt retinute contributiile la stat inclusiv impozitul, apoi este trecut salariul net si abia la urma este trecuta norma de hrana. Este greu de crezut ca functionarii de la salarizare inclaca prevederile Codului Fiscal aplicand cota de impozit pe o suma neimpozabila... In ine, dv. credeti ce vreti.
Avocatul dv a aceeptat cazul, pentru el este un caz castigat din start deoarece spetele in care se solicita stabilirea pensiei de intretinere sunt spete in care reclamantul castiga intotdeauna.
Eu nu am facut decat sa va prezint caracterul normei de hrana si aspecte din practica instantelor.
Decizia 244 / 01.10.2008 Tribunalul Braila
"S-a apreciat că această sumă are o afectaţie specială, fiind destinată pentru completarea necesarului caloric zilnic al celor ce îşi desfăşoară activitatea în anumite condiţii de muncă.Astfel, instanţa de fond în mod corect nu a luat în considerare la stabilirea cuantumului pensiei de întreţinere sumele de bani încasate cu titlu de normă de hrană."
Am mai multe exemple in acest sens, ar fi prea mult de scris aici.
V-as ruga sa ne informati in legatura cu rezolutia judecatorului privind norma de hrana. Locul meu de munca nu ev MI si nici nu are relevanta. Multumesc.
Pensia alimentara
14031979
Buna ziua.Am si eu o problema legata de pensia alimentara.Sunt divortata de 5 ani si am o fetita de 8 ani.La divort s-a stabilit o pesie lunara de intretinere ... (vezi toată discuția)