avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pt pensia anticipata .Nevazator gr 2 accentuat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pt pensia anticipata .Nevazator gr 2 accentuat

Buna ziua sunt nevazatoare gr 2 accentuat nascuta in 1970 handicapul vizual il am din copilarie .sunt angajata cu carte de munca din anul 2000 cu 8 ore cd pot iezi la pensie.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:44, 7 Martie 2018
Daca va incadrati aici:

Art.59 din legea 263/2010
Nevăzătorii beneficiază de pensie pentru limită de vârstă, indiferent de vârstă, dacă au realizat ca nevăzător cel puțin o treime din stagiul complet de cotizare.

Atunci - limita da varsta oricand doriti.
Este imdeplinita conditia de stagiu de 1/3 din stagiul complet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ma pot pensiona? mariana1956 mariana1956 Buna seara.Va rog sa imi spuneti cand pot sa ma pensionez la limita de varsta analizand urmatoarele aspecte: m-am nascut la 14 nov.1961; sunt angajata din 5 ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona daca am lucrat o perioada fara handicap iar apoi cu handicap vizual? 74mov 74mov Buna ziua! Cum se calculeaza varsta de pensionare daca am lucrat o perioada fara sa am handicap vizual iar apoi a intervenit handicapul vizual? Cand pot ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie pentru limita de varsta? OLGAS OLGAS Sunt o persoana cu handicap din nastere.Mi s-a eliberat un certificat de incadrare in grad de handicap,cod boala 4(vizual),grad de handicap accentuat,data ... (vezi toată discuția)