avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pledoarie mincinoasa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pledoarie mincinoasa

Sunt intr-un proces de iesire din indiviziune. Avocatul partii adverse da dovada de o lipsa totala de deontologie profesionala si caracter, spunand numai minciuni aberante. Partea din imobil pe care o stapanesc am cedat-o spre folosinta pentru aproximativ un an unei familii careia i-a ars intr-un incendiu integral locuinta, ramanand la propriu sub cerul liber. Folosinta am cedat-o gratuit, in mod pur umanitar. La proces a invocat ca am inchiriat locuinta cu scopul beneficiului financiar. Aceasta minciuna m-a deranjat f mult, mai ales ca el stia modul real in care am cedat folosirea locuintei.
Sunt hotarat sa-i intentez proces pt acest fapt si va rog sa ma ajutati sa-mi sugerati pentru ce fapta pot sa-l actionez in instanta.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: km , utilizator 16:27, 16 Martie 2018
Nu aveti pe ce anume sa va întemeiati o acțiune împotriva avocatului.
Se pot administra 0r9be pentru a se stabili adevarul în procesul în care va j7decati.
Nici nu ma asteptam la un alt raspuns de la un "confrate". Deci, avocatul (care este cumnatul partii adverse si cunoaste foarte bine realitatea) poate in mod voit sa afirme in mod intentionat tot felul de aberatii ca nu are nicio raspundere. BRAVO ASA JUSTITIE !!!???
De unde stiti dvs ca avocatul putea sa cunoasca o anumita situatie.Ca avocat lucrezi cu ,,materialul ""clientului -daca asa a prezentat clientul situatia de fapt, in functie de informatiile primite a fost construita si apararea.Datoria av nu este sa sustina varianta dvs ci a partii pe care o reprezinta.Puteti sa faceti un milion de plangeri nu aveti dreptate.Puteti sa formulati o plangere doar daca credeti ca au fost depuse probe mincinoase /false,martori audiati au declarat situatii neconforme cu realitatea dar in cazul prezentat nu aveti sanse .
km a scris:

Nici nu ma asteptam la un alt raspuns de la un "confrate". Deci, avocatul (care este cumnatul partii adverse si cunoaste foarte bine realitatea) poate in mod voit sa afirme in mod intentionat tot felul de aberatii ca nu are nicio raspundere. BRAVO ASA JUSTITIE !!!???



Probabil ca avocatul are ceva la baza daca afirma asa.
Pot fi si situatii in care se afirmă aiurea ceva dar asta este alta problema.
Procesele nu se castiga doar pe baza de afirmații...

Ideea este ca avocatul poate sa faca ca ceva adevarat sa para neadevărat si invers.
Mai bine va concentrati atenția la cum va apărați decat sa pierdeți vremea cu plângeri fără sorți de izbândă.

Imi pare rau ca nu ați inteles din prima sfatul meu dar poate acum il veti lua în seama.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Cunosc foarte bine situatia acestui avocat si am convingerea ca afirmatiile mincinoase au fost facute intentionat cu rea credinta. In conceptia mea UTOPICA, consider ca un avocat corect trebuie sa uzeze de toate prevederile si "portitele" legale pentru a construi o imagine cat mai favorabila clientului sau. Din pacate, avocatul respectiv, care este cumnatul partii pe care o reprezinta, incalca legea prin fals, incalcare pe care o face constient, voit si, din pacate, iresponsabil. Este trist pentru justitie ca exista si astfel de avocati care se preteaza la orice, numai ca sa-si puna clientul in avantaj. Cu aceasta ocazie am ajuns si eu intr-o sala de judecata dar, chiar si cu aceasta minima experienta, am observat ca ceilalti avocati aveau o pledoarie pertinenta, civilizata si profesionala.
Oricum, inca o data, va multumesc.

Alte discuții în legătură

Este o faptă penală dacă un funcționar public emite un document oficial în care relatează în mod fals realitatea? Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Este o faptă penală dacă un funcționar public emite un document oficial în care relatează în mod fals realitatea? -Cine se face vinovat, funcționarul ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii socrate111 socrate111 Buna seara .Imi puteti spune daca reclamantii care prin actiunea inaintata Instantei declara o serie de neadevaruri pot fi atrasi in raspundere penala in ... (vezi toată discuția)
Daca clientul isi minte avocatul facand mai multe afirmatii mincinoase ... gabiilie776 gabiilie776 Daca clientul isi minte avocatul facand mai multe afirmatii mincinoase (false) si sunt sustinute apoi de avocat in fata instantei (si in inscrisurile depuse - ... (vezi toată discuția)