avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Masina radiata fiscal dintr-o \"greseala\"
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Masina radiata fiscal dintr-o "greseala"

Buna ziua! O sa fiu cat mai succint posibil.
Am gasit o masina, mi-a placut, am mers, am vazut-o, am dus-o in reprezentanta, totul a fost ok. Am facut actele de vanzare cumparare, dar nu am mai reusit sa mergem la taxe si impozite pt ca se inchisese; am lasat-o pt a doua zi.
A doua zii, ma reintalnesc cu proprietarul si imi spune ca au aparut ceva probleme cu certificatul fiscal.
Ok, mergem amandoi sa vad si eu despre ce e vorba; aici apare minunea:
- masina pe care "am cumparat-o" aparea ca radiata fiscal pe un contract de vanzare-cumparare cu ceva ani in urma (cand omul isi vanduse o masina ceva mai vechiuta). Mentionez ca doar seria de sasiu corespundea, in rest nr de inmatriculara, serie motor, erau complet diferite. Proprietarului i-a cazut ca un traznet in cap si mie la fel.
- Am incercat sa vedem ce s-ar putea face, insa fara sorti de izbanda. Exista vreo solutie in acest caz? Propietarul doreste sa isi rezollve problema, eu as dori sa pot cumpara masina, dar doar in conditii legale.
- Se poate corecta aceasta greseala? Ce solutii legale ar fi?

P.S, Am fost la politie, acolo totul era in regula, Masina are 4 ITP-uri facute unde niciodata nu s-a sezizat vreo problema. Masina a fost cumparata de catre om din reprezentanta (noua - dovedita prin facturi); serie sasiu motor corespund cu actele,
Cel mai recent răspuns: botezanu , utilizator 23:42, 16 Martie 2018
Este problema pe care numai actualul proprietar o poate solutiona,prin desfasurarea de acte si actiuni catre autoritatile in domeniu
Daca vanzatorul sustine ca la autoritatea fiscala teritoriala vehiculul figureaza radiat,acesta a achitat anual impozit aferent auto?
Este greu de acceptat varianta cu vanzare auto cu ani in urma ,cand sustineti ca a vandut o masina mai veche ca aceasta sa fie aceiasi marca,aceiasi culoare ca acea pe care intentionati sa o achizitionati
Deci, am fost cu domnul acolo, am vazut si eu contractul vechi al masinii. Intr-adevar, a mai avut o masina, aceiasi marca si model, doar ca fabricata in 2008 (actualul model e fabricat in 2011). Problema e ca seria de sasiu de pe actuala masina figureaza pe acel contract (doar seria de sasiu, nu si de motor si nici nr de inmatriculare).

"Daca vanzatorul sustine ca la autoritatea fiscala teritoriala vehiculul figureaza radiat,acesta a achitat anual impozit aferent auto?" - nu sustine, a si dovedit aceasta, plus ca sustine ca a achitat anual impozit pe masina.

In conditiile in care propriatarul mi-a dovedit cu factura masinii si procesul verbal de predare-primire de la reprezentanta de unde a cumparat actuala masina (unde este scrisa seria masinii, seria de motor si codurile de la cheile masinii) imi vine putin cam greu sa cred ca a inscenat o poveste atat de laborioasa.

Mai mult daca si-a radiat fiscal masina, de ce a mai utilizat-o timp de 6 ani de zile?

P.S. Situatia este oarecum tragi-comica dar in acelasi timp cat se poate de serioasa. DIn ce inteleg eu este ca omul mergea sa plateasca impozitul crezand ca plateste pt masina in cauza, iar cei de la impozite credeau ca plateste pt cea veche (cea noua fiind radiata fiscal la ei)

P.P.S: Si totusi intrebarea ce ma framanta oarecum: de ce si-ar radia cineva o masina noua dupa 6-7 luni de zile de utilizare?

P.P.P.S. Ca sa mai lamuresc din lucruri: masina cu pricina a fost cumparata in octombrie 2011, iar masina mai veche a fost vanduta in aprilie 2012.
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2018
botezanu, utilizator
Este situatie complexa care o poate solutiona numai proprietarul vehiculului
Eventual acesta poate face demersuri catre SPR evidenta auto pentru a afla detalii privitoare la vehiculul tranzactionata anterior care se afla in evidenta autoritatii fiscale
Ar trebui ca proprietarul sa solicite la autoritatea fiscala inclusiv copia certificatului fiscal eliberat pentru radierea vehiculului
Dupa cum spuneti si dumneavoastra, situatia este complexa. O sa vad cum se solutioneaza situatia de fata. daca se va putea solutiona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema achizitie auto Alin0702 Alin0702 Salutare. Am achizitionat o masina din brasov pe firma, totul ok aparent, am verificat seria sasiu, corespunde cu cea din carte. am ajuns la RAR bucuresti ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de plata unui impozit pentru un autoturism vandut cu chitanta de mana? vyo_1968 vyo_1968 Buna dimineata! Acum 7 ani am vandut un autoturism marca Wartburg cu chitanta de mana.Cumparatorul la randul lui l-a vandut mai departe si acum 5 ani a venit ... (vezi toată discuția)
Schimbare motor cu unul identic S.V.K. S.V.K. Salut am 18 ani (detin permis de conducere) si un ford mondeo mk1 din 1995 cu un motor de 1.8 benzina 115 cai,motorul a fost schimbat cu unul identic (cod: ... (vezi toată discuția)