avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract Individual de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract Individual de Munca

Buna ziua am urmatoarea intrebare in legatura cu Contract individual de munca .
Avem la nivel de institutie incheiat un contract colectiv de munca incheiat intre sindicat si patronat (Institutie de stat) am cerut la sefa de personal sa-mi deie o copie si la contractul individual de munca la care dumneiei mia reprosat ca cemi trebuie ca sunt singura din institutie carel cer.
Intrebare e ? .Cum pot legal sa-mil obtin si cum pot sa editez acea cerere in care sa bine dispuna sa-mil deie si ce articol si lege in care sal pot optine.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 8 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Codul Muncii
art.10
Contractul individual de muncă este contractul în temeiul căruia o persoană fizică, denumită salariat, se obligă să presteze munca pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei remuneraţii denumite salariu.

Art. 16
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
.....

Prin urmare, angajarea nu se face in baza REVISAL-ului.

2. HG 905/2017
Art. 2
(1) În registru se înregistrează, anterior începerii activității, datele menționate la art. 1 pentru persoanele care urmează să desfășoare activitate în baza unui contract individual de muncă încheiat potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
.....

Codul Muncii
art.34
...
(5) La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

HG 905/2017
art.7
....
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
....
Buna seara
Mulțumesc frumos Donule Vasile pentru răspunsul acordat.
CIM si act aditional CIM
Buna Domnule Cornel .
Revin Contractul individual de munca problema CIM Sefa de la personal vrea sa-mi inmineze CIM o copie si actelor aditionale tot copii e legal .
Cu stima Gabi
Daca va dori sa va inmaneze numai copii , atunci acestea sa fie eliberate în copie certificată pentru conformitate cu originalul de către reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana împuternicită de angajator.
Imi cer zcuze puteti sa-mi explicati ce inseamna (eliberate în copie certificată ) sa fiu mai explicit la la discutie.

Alte discuții în legătură

Intarziere contract de munca ElenaD1 ElenaD1 Buna ziua! Incepand cu data de 09/06/2018 imi desfasor activitatea, ca si angajat, in cadrul unei firme. In prima zi mi-au cerut documentele necesare ... (vezi toată discuția)
Intrebare maria2777 maria2777 am cerut o copie dupa contractul individual de munca de la angajator .Intrebare: contractul trebuie sa aiba nr in registrul general de evidenta a salariatilor ... (vezi toată discuția)
Intrebare ? lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti unde[pe ce site sau la ce oficialitati] pot afla daca unei persoane angajate de mai mult de doua luni i s-a intocmit ... (vezi toată discuția)