avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă raspundere contractuala
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

raspundere contractuala

Buna ziua,
Rog un sfat in urmatoarea speta: un avocat a incheiat cu mine contract de reprezentare la fond intr-un dosar. Contractul este cel cadru, a incasat toti banii in avans. Cererea de chemare in judecata a fost atat de superficial intocmita incat a fost respinsa pe exceptia necompetentei generale a instantelor de judecata. Spun superficial pentru ca a actionat contra propunerilor mele si a refuzat sa mentioneze anumite aspecte in respectiva cerere. Deci noi nu am apucat sa ne judecam. Acum imi cere o alta suma de bani ca sa scrie apelul si considera contractul initial ca fiind incheiat din partea sa. Onorariul initial este oricum mai mare decat pretul pietei in dosare similare. Va intreb acum: cat costa o cerere de chemare in judecata simpla, pentru care nu s-a studiat niciun document decat buletinul si un act de la primarie(nimic altceva)??? Considerati ca pot castiga un proces in instanta pentru returnarea unei parti din onorariu? Cum trebuie sa procedez si cui ar trebui sa ma adresez in conditiile in care ma simt pur si simplu escrocata, si am si hotararea care s-o demonstreze.
PS: tin sa precizez ca "munca" avocatului are 3-4 pagini font 14, din care partial e copy-paste iar onorariul pentru reprezentare in proces fond e o suma destul de mare din 4 cifre !!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:06, 23 Martie 2018
Nu aveti sanse la restituirea banilor.
Pentru apel se percepe un nou onorariu.

Patru cifre în lei sau în euro?

Dacă cererea nu este de competența generala nu cred ca aveti ce face...

Dacă este de treaba poate sa va ceara mai putin pentru apel dar depinde si cat are de argumentat.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere contractuala adema1980 adema1980 Buna ziua, Rog un sfat in urmatoarea speta: un avocat a incheiat cu mine contract de reprezentare la fond intr-un dosar. Contractul este cel cadru, a incasat ... (vezi toată discuția)
Acuzatie talharie estrela2126 estrela2126 am angajat un avocat pt un dosar talharie din faza de cercetare.mi-a cerut 3000 lei.urmarirea penala s-a incheiat si s-a trimis dosarul in instanta. mi-a ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat Conductor74 Conductor74 Mi s-a cerut pentru apel același onorariu ca pentru procesul inițial, este normal? Eu știam ca pentru recurs se plătește la jumătate celui inițial (vezi toată discuția)