avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dosar de executare silită nefinalizat. Cum se ...
Discuție deschisă în Executare silită

Dosar de executare silită nefinalizat. Cum se explică o nouă somație de executare cu o zi înainte de pronunțarea sentinței? Are rost să fac o nouă contestație?

Buna seara!

am si eu un caz de executare silita din partea recuperatorilor de credite, mai exact poprire pe salariu.
am facut contestatie invocand prescriptia (erau indeplinite conditiile), precum si pierderea calitatii de titlu executoriu odata cu cesionarea contractului catre recuperatorul de credite. Am avut deja procesul de fond la care am avut respingerea de contestatiei ca neitemeiata, inca nu am primit incheierea de la sentinta si nu am reusit sa vad la dosar ce ar fi putut sa intervina, dar sentinta mi se pare oarecum ca nu a fost ceea ce trebuie, urmand sa fac apel.
Intre timp, am primit acasa o somatie de la executor, avand ca data cu o zi inaintea zilei in care s-a dat aceasta sentinta, in care mi se aduce la cunostinta ca voi fi executat silit, de data aceasta pe locuinta. Mi se pare ceva in neregula, de ce am primit acum aceasta somatie, exact cu o zi inainte de a obtine respingerea contestatiei ca fiind neintemeiata? sa mai fac contestatie la aceasta somatie? Sa ma folosesc in apel de aceasta informatie? multumesc mult pentru orice fel raspuns care mi=ar putea fi de ajutor!
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Notsure , utilizator 07:41, 30 Martie 2018
Da, asa e. Banuiesc ca nu primesc odata cu incheierea aceste info, tb sa consult dosarul.
Trebuie sa vi se comunice hotararea instantei prin care s-a solutionat contestatia la executare, in baza acesteia trebuie formulat si motivat apelul, in termen. Insa termenul fiind unul scurt, indicat ar fi fost sa aveti deja un plan bine facut, fapt pentru care v-ar fi fost de ajutor toate informatiile.
Va multumesc pentru timpul acordat sa imi raspundeti.
Oricum termenul curge din mom in care primesc acasa incheierea, dupa care am cele 10 zile. Pana atunci voi avea timp sa vad si ce exista la dosar si intre timp sa formulez apelul, poate chiar sa ma consult si cu un avocat.
In contestatie am invocat si exceptia tardivitatii, pentru ca instiintarea pe poprire mi-a fost trimisa la alta adresa, intrand in posesia ei peste cateva zile (am demonstrat cu adresa din buletin care nu mai era aceeasi de mai multi ani). Mi-a calculat taxa de timbru, am obtinut si esalonarea in 5 transe, si in sentinta imi da Respinge contestaţia la executare pentru motivele de contestaţie din cererea modificatoare, ca tardiv formulată.
In contestatie am invocat si exceptia tardivitatii, pentru ca instiintarea pe poprire mi-a fost trimisa la alta adresa, intrand in posesia ei peste cateva zile ...

Nu este incidenta aici exceptia tardivitatii, ci eventual exceptia lipsei de citare sau a nelegalei citari, intrucat comunicarea actelor de procedura in faza executarii silite se completeaza cu dispozitiile legale privind citarea si comunicarea actelor de procedura, art 155 si urm., care se aplica corespunzator.

Respinge contestaţia la executare pentru motivele de contestaţie din cererea modificatoare, ca tardiv formulată.

Sa intelegem ca ati introdus contestatia la executare si ulterior ati introdus si o cerere aditionala?
Nu. am facut contestatia intai si apoi raspuns la intampinarea lor, dupa care am primit apoi adresa prin care mi se comunica termenul de judecata, unde am primit info despre taxa de timbru, ce termen am ca sa solicit facilitati la plata taxei (initial mi s-a respins apoi mi s-a aprobat in 5 transe), plus ce am de achitat catre BEJ (cheltuieli de copiere), si cu mentiunea: "califica raspunsul la intampinare drept cerere modificatoare si dispune comunicarea acesteia catre intimata cu mentiunea de a depune intampinare cu cel putin 10 zile inaintea termenului de judecata". Apoi am primit alta in care erau aduse alte sarcini omise, respectiv: sa precizez daca mentiunea privind exceptia tardiv reprezinta o repunere in termenul de a formula contestatia la executare si daca da, sa depun 20 lei -sub sanctiunea anularii cererii de repunere in termen -ceea ce am facut.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
Notsure, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare dorudrg dorudrg buna ziua.astazi 22.03.2018 am avut un proces cu cei de la kruk in legatura cu o suma de bani datorata in urma unui credit bancar din 2008 instanta mi.a ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o parere. are rost sa fac apel? ignat_adi ignat_adi Am primit urmatoarea solutie: \"Respinge excepţia netimbrării, excepţia tardivităţii introducerii contestaţiei, excepţia lipsei calităţii procesuale ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, azi am primit acest raspuns de la instanta, mi-au ... maria1188 maria1188 Buna ziua, azi am primit acest raspuns de la instanta, mi-au respins contestatia , mai pot face ceva? As putea sa mai aspir la un raspuns pozitiv? (Tip ... (vezi toată discuția)