avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... nota de constatare pentru dispozitie ridicare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

nota de constatare pentru dispozitie ridicare auto

Rog colegii care ma pot ajuta cu un sfat..
la data de 10.10.2009 mi s-a ridicat masina, parcata pe o strada de pe raza sect 1.
la data de 12.10.2009, m-am prezentat la locul depozitarii si am ridicat masina, ocazie cu care, am primit o comunicare prin care mi se aducea la cunostinta ca voi fi sanctionata pt stationare neregulamentara, sa astept pv sau sa merg la DGMPB - Udriste sa-l iau.
la data de 13.10.2009 m-am prezentat la DGMPB - Udriste si am ridicat pv....in care nu era dispusa masura ridicarii auto, dar am vazut in hartiile lor o "nota de constatare" prin care s-a dispus ridicarea masinii.
am platit jumatate amenda, am incasat 3 puncte penalizare....si am atacat pv in instanta.
In situatia in care mi se va admite plangerea impotriva pv ;i acesta va fi anulat....ce pot face pentru a ma indrepta impotriva firmei care a ridicat masina.....doresc sa-mi recuperez cei 833 lei ....
Consider ca acea nota de constatare nu poate echivala cu procesul verbal care ar fi trebuit intocmit de politie si in care sa fi consemnat masura ridicarii masinii, odata cu aplicarea amenzii si a punctelor de penalizare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ganirolf , utilizator 01:34, 10 Decembrie 2009
Am citit despre patania ta. Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie in seara zilei de 02.12.2009. As fi vrut sa te intreb daca ai obtinut hotararea instantei judecatoresti de anulare a procesului-verbal. Eu imi voi ridica maine procesul-verbal de constatare si ma voi opri direct la Judecatoria Sectorului 1. Taxa de 833 lei e aberanta!!!!!!!
Trebuie sa facem ceva pentru a stopa aceste hotii!
As vrea macar sa stiu ce sanse am...desi, chiar si in cazul unui raspuns negativ din partea ta, nu ma voi opri pana nu imi recuperez banii de la celebra sc cfr...
Multumesc anticipat,
Adina.

Buna seara,

Am 2 intrebari in legatura cu astfel de situatii: Ce se intampla in cazul in care masina a fost ridicata in timp mai scurt de 5 minute de catre CFR Transauto (depasirea celor 5 min duce la stationare si mi s-a spus ca ridicarea a durat 2 min) si o alta ce se intampla cu avaria constatata, masina este zgariata pe aripa stanga spate in zona rotii? Cum trebuie procedat mai departe? chiar vreau sa se faca dreptate si sa remedieze paguba produsa. Insa problema e ca nu stiu cum sa actionez si as avea nevoie de suportul unui avocat si sfaturile unei persoane cu o experienta similara.

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
ganirolf, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto, amenda, puncte penalizare Blackmoon Blackmoon Buna seara, Am urmatoarea problema:mi s a ridicat autoturismul pe motiv ca nu am asigurat cel putin 1 m pentru circulatia pietonilor...bun, am platit sa mi ... (vezi toată discuția)
Contestare pv stationare interzisa si actionare in judecata primaria sector 1 sau operatorul economic privat desemnat pt ridicare masini FlorinMC FlorinMC Salut Mi-a fost ridicata masina pentru stationare in dreptul unei statii autobuz. Statia de autobuz nu era semnalizata standardizat (semnul albastru ... (vezi toată discuția)