avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... E legală afișarea simbolurilor religioase în ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

E legală afișarea simbolurilor religioase în cabinetele medicale?

Sunt legale simbolurile religioase(carti, reviste, icoane pe pereti si citate din biblie inramate extrem de vizibile) in cabinetele medicale?
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 18:42, 6 Mai 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stiti ce scrie pe dolarul american?
Si americanii nu sunt înapoiati

Religia acestui medic este greșită dar nu conteaza.
Trebuie să respectăm religia omului.
Este un drept garantat constituțional.
Noi, avocații, judecatorii si procurorii nu trebuie să incalcam drepturi fundamentale garantate de constituție și de convențiile europene.

Juridic are dreptul.de a proceda în acest mod tot la fel cum oricine vrea sa fie ateu are acest drept garantat .

naten a scris:

Nu ma consider lezat, ma deranjeaza ca Romania e o tzara inapoiata unde e 'normal' sa fie asa, de aia am si plecat de aici. Ma intereseaza in general ca lucrurile care nu sunt asa cum trebuie sa fie indreptate, dar se pare ca nu se poate momentan.

Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din ce cauzâ atunci, stimate dl avocat Lacoschi, în târile civilizate, (SUA mai are de dovedit în materie, nu uitati câ "In God we trust", deci religia este de stat), cabinetele medicale private sunt perfect neutre dpdv politic, si religios?
Sunteti amabil sa precizați mai clar?

Ei oricum nu sunt ortodocși ca rusii...culmea...ca popor...

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

Mihaela_aici a scris:

E o problema de etica foarte simpla.

De unde ați scos etica asta simpla ?
Cabinetul este privat, nimeni nu are obligația să se trateze la acel medic.

Acum îi spuneți și ce model de tapet să pună pe pereți ?
Că poate modelul ales de doctor este unul prea personal..

Și că sa fim in ton, da, este legal sa afiseze ceea ce dorește pe pereți .
Acolo mergi la medic, nu sa căști gura pe pereți și să citești psalmi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2018
Quartila, utilizator
SUA nu sunt o referintâ în materie de civilizatie, de culturâ si de eticâ.
Majoritatea organizatiilor religioase americane nu sunt decât lobby-uri politico-financiare sau secte.
Primul amendament stabileste libertatea de exprimare dar nu declarâ statul ca fiind laic, deci induce astfel ambiguitatea în relatia laic-religios!
În statele europeene civilizate, o mare majoritate din aceste organizatii pseudo-religioase americane sunt interzise ca fiind secte declarate sau deghizate.
Sa nu confundâm habotnicia cu credinta, chestie de civilizatie!
Statele civilizate sunt laice si promoveazâ co-existenta pacificâ a diverselor culte chiar acolo unde, la origine, dpdv istoric, popoarele respective au fost vectori de propagandâ religioasâ armatâ!
Asta se numeste evolutie societalâ si inteligentâ socialâ!

Alte discuții în legătură

Icoanele in scoala ioanna8634 ioanna8634 imi cer scuze ca nu am ales categoria potrivita..nu am gasit ceva legat de culte. as dori sa stiu daca in momentul actual icoanele sunt interzise in ... (vezi toată discuția)
A fi sau a nu fi... stat laic Vlad-Fr Vlad-Fr Sunt foarte curios sa vad opiniile romanilor despre acest subiect. Astazi, statul Roman si Biserica nu sunt separate, sau nu destul. A fi stat laic nu inseamna ... (vezi toată discuția)
Juramantul profesional!!!! star_chaser star_chaser Matei 5, 33-37: 33. Ati auzit ce s-a zis celor de demult: "Sa nu juri stramb, ci sa tii inaintea Domnului juramintele tale". 34. Eu însa va spun voua: Sa ... (vezi toată discuția)