avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Reglare impozit pe profit anul 2016
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Reglare impozit pe profit anul 2016

Buna ziua,

Am o problema...contabila care a fost inaintea mea a lasat o diferenta la impozitul pe profit pe anul 2016 nerezolvata...si imi apare in balanta suma aceasta in plus ...deci ar trebuii sa o scad sa fie in regula si cu decl 101 pe anul 2016 si cu fisa platitor de la finante. Firma a trecut la microintreprindere din aprilie 2017....nu stiu cum sa rezolv aceasta diferenta...ce nota contabila sa fac....este corect 691=441.01 suma cu minus?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 18:25, 25 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de politica contabila a societatii referitoarea la pragul de semnificatie, prin 691 sau 1174,

Ordin 1802/2014:

67. -
(1) Corectarea erorilor aferente exerciţiului financiar curent se efectuează pe seama contului de profit şi pierdere.
(2) Corectarea erorilor semnificative aferente exerciţiilor financiare precedente se efectuează pe seama rezultatului reportat (contul 1174 "Rezultatul reportat provenit din corectarea erorilor contabile").
(3) Erorile nesemnificative aferente exerciţiilor financiare precedente se corectează, de asemenea, pe seama rezultatului reportat. Totuşi, potrivit politicilor contabile aprobate, erorile nesemnificative pot fi corectate pe seama contului de profit şi pierdere.
(4) Erorile nesemnificative sunt cele de natură să nu influenţeze informaţiile financiar-contabile. Se consideră că o eroare este semnificativă dacă aceasta ar putea influenţa deciziile economice ale utilizatorilor, luate pe baza situaţiilor financiare anuale. Analizarea dacă o eroare este semnificativă sau nu se efectuează în context, având în vedere natura sau valoarea individuală ori cumulată a elementelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

factura+chitanta furnizor 2020 ionela11 ionela11 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am primit o factura+chitanta din 2020 de la un furnizor care nu a fost prinsa la momentul respectiv...cum o pot prinde ... (vezi toată discuția)
Inregistrare corecta Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! In luna mai 2017 pentru o SC se stabileste un impozit pe cladiri si terenuri in suma de 200000 lei pentru o perioada de 4 ani in urma unui control ... (vezi toată discuția)
Corectare eroare contabila szellm szellm Buna ziua, as dori sfatul dvs ptr a solutiona o eraore contabila descoperita acum, azi, care provine din anul 2013 , si care se continua si in acest ... (vezi toată discuția)