Buna ziua,
cum se pot evacua familia care ocupa abuziv un apartament grevat de datorii mari la asociatie daca dupa defunctul proprietar nu s-a procedat la efectuarea succesiunii. Exista doar o calitate de mostenitor pentru alte persoane care nu au legatura cu ocupantii si pe care nu-i intereseaza aceasta mostenire.
Cum se pot recupera datoriile catre asociatie. Multumesc.
Nu ati inteles ceea ce am spus. Cata vreme mostenitorii au un certificat de calitate de mostenitor inseamna ca deja au acceptat mostenirea. Nu e nevoie sa accepte fiecare bun in parte, accepta mostenirea ca universalitate de bunuri. Nu doar ca executorul nu poate executa doar bunurile proprii ale celor cu calitatea de mostenitor, dimpotriva, bunurile "proprii" (deci cele care au fost dobandite altfel decat prin mostenirea in cauza) nu pot fi urmarite de executor pentru datoriile mostenirii.
Succesiunea nu poate fi declarata vacanta decat daca dupa defunctul proprietar nu exista nici un fel de mostenitori, ori incazul dumneavoastra exista - asta si stabileste certificatul de calitate de mostenitor.
Eu am inteles foarte bine ce ati spus, dar dvs nu ati inteles ce am spus eu!. Sau poate executorii pe la care am plimbat Hotararea Civila definitiva sunt incompetenti. Am hotararea instantei impotriva celor cu calitate de mostenitor. -Executarea silita pentru suma respectiva insemna scoaterea la licitatie a imobilului. Care excutor demareaza o procedura de executare silita asupra unui imobil fara succesori legali. Nici la cadastru nu apare vreo noua inregistrare dupa decesul proprietarului.Daca aveti conostinte juridice si ati rezolvat vreun caz similar trebuie doar sa ma lamuriti, nu sa ma contraziceti. teoria este una............practica judiciara este alta.
Sa va lamuresc este ceea ce incerc sa fac si daca va contrazic, incerc sa si argumentez.
Va repet ca mostenitorii defunctului au fost stabiliti prin certificatul de calitate de mostenitor. (asta pentru ca si dvs tot spuneti ca nu exista succesori). Deci este certa calitatea persoanelor care sunt mostenitorii defunctului (carora se cuvin bunurile din masa succesorala) si ce cote revin fiecaruia. Este adevarat ca ei nu au un act prin care sa demonstreze ca sunt proprietari, deoarece au doar certificat de calitate de mostenitor si nu un certificat de mostenitor care sa ateste ca bunul a trecut in patrimoniul lor dar asta nu schimba faptul ca au acceptat mostenirea.
Art. 687 Cod Procedura Civila, alineatul 2:
În cazul în care moştenirea a fost acceptată şi există numai moştenitori majori, executarea silită va fi pornită împotriva tuturor, în afară de cazul în care numai unii dintre aceştia sunt chemaţi, de lege ori potrivit voinţei defunctului, să răspundă pentru anumite datorii ale defunctului. Dacă executarea silită este pornită contra tuturor moştenitorilor, aceştia vor fi citaţi, printr-o înştiinţare colectivă, făcută la locul deschiderii moştenirii, pe numele acesteia, cu excepţia cazului în care au ales, cu ocazia dezbaterii succesorale ori chiar ulterior, un alt domiciliu în vederea citării sau un reprezentant al acestora, după caz.
Nu v-ar strica sa cereti opinia unui al doilea executor.