avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Daca am un srl pe numele meu, mai exact un magazin la care eu sunt si administrator si vanzator pot sa ma pensionez anticipat?
Cel mai recent răspuns: constanta1208 , utilizator 10:23, 28 Aprilie 2018
1. Pensia anticipată poate fi obținută, conform Legii pensiilor de stat, cu maximum cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, însă numai dacă este realizat un stagiu de cotizare cu minimum opt ani mai mare decât stagiul complet de cotizare.
www.avocatnet.ro/articol_472...

2. Potrivit art.118 alin.1^2 din Legea 263/2010, in sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.
Mentionez ca indeplinesc conditiile de pensionare anticipata. Ma intereseaza daca pot cumula pensia anticipata cu functia de administrator si vanzator la firma mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala Emilia Tofan Emilia Tofan Am un angajat care doreste sa se pensioneze anticipat. Indeplineste conditiile de varsta si stagiu de cotizare asa cum sunt prevazute de legea 19/2000. ... (vezi toată discuția)
"pensia anticipată poate fi obţinută cu cel mult 5 ani înaintea ... gbrlcostache gbrlcostache \"Pensia anticipată poate fi obţinută cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, de către cei care au realizat un stagiu de ... (vezi toată discuția)