avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe si impozite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe si impozite

Consiliul local poate hotărî taxa locala la care sa adauge penalitati pentru neplata la termen?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:21, 29 Aprilie 2018
Impozitele si taxele locale constituie venituri ale bugetelor locale, ale unitatilor administrativ-teritoriale, in care contribuabilii isi au domiciliul, sediul, punctele de lucru sau in localitatile care se afla bunurile impozabile ori taxabile.
Impozitele se indexeaza de catre primari anual,
Impozitul pe locuinte pentru persoanele fizice este stabilit intre 0,08% si 0,2% de catre primarii, iar proprietarii care nu isi ingrijesc casele si/sau terenurile pot plati, din ianuarie 2017, un impozit de sase ori mai mare fata de nivelul standard.
Pentru terenul agricol nelucrat timp de doi ani consecutiv, consiliul local poate majora impozitul pe teren cu pana la 500% incepand cu al treilea an.
Sistemul de impozitare a proprietarilor de terenuri aflate in intravilan, cu constructii, va fi conditionat de grile avand o limita minima si una maxima, cota maxima de impunere -conform noului Cod Fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren . incadrare din ''agricol'' in ''curti constructii'' ralucabun ralucabun Buna ziua, Ca o continuare a intrebarii pusa de mine in urma cu cateva zile - daca se poate vinde un teren sub grila notariala?- revin astazi cu o alta ... (vezi toată discuția)
Donatia unui teren de la parinte la copil ,care ar costul aprox ? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care ar putea fi taxele si alte costuri in mare daca mama ar decide sa imi doneze un teren intravilan ? Se calculeaza la o valoare minima a ... (vezi toată discuția)
Impozit pe concesiune?? Maxtor_17 Maxtor_17 Am concesinat in anul 2000 un teren de 1345 mp si unul in 2005 de 5235 mp intravilan amandoua. Acuma am primit de la primarie o instintare cum ca as avea de ... (vezi toată discuția)